h

Nieuws uit 2018

22 december 2018

SP actie sociale huur Schapenweide

Zaterdag 5 januari aanstaande gaat SP De Bilt actievoeren voor de bouw van sociale huurwoningen op de Schapenweide. Vanaf 13:30 uur staan daar de fractievoorzitter, een commissielid en andere actieve leden naast het oude PTT gebouw aan de Anthonie van Leeuwenhoeklaan met een groot spandoek. U kunt terplekke een gesprek hierover met ze aan gaan.

Lees verder
24 november 2018

College van burgemeester en wethouders wil natuur slopen.

Op 29 november komt een nieuw plan in de gemeenteraad voor bebouwing van het voormalig Hessingterrein aan de Utrechtseweg in De Bilt. Het gaat erom of aan de voorwaarden voldaan is om straks het bestemmingsplan te wijzigen van bedrijfsterrein naar wonen.

Lees verder
14 november 2018

SP Tweede Kamer schiet Regenboogschool en De Bilt te hulp

De SP in de Tweede Kamer heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan de minister over het uitstel van de nieuwbouw van de Regenboogschool in De Bilt.

Lees verder
14 september 2018

zeepbel ook in De Bilt opgeblazen

Op 15 september 2018 is de dag van de rechtvaardigheid: Lilian Marijnissen in Rotterdam. Deze week speelt er in De Bilt een bijzonder staaltje van onrechtvaardigheid.

Lees verder
9 september 2018

Markt De Bilt 8 september

Foto: Marisca van der Burgh

Er is een groot tekort aan betaalbare sociale huurwoningen in onze gemeente. De actie van onze afdeling om hiervoor aandacht te vragen, kreeg een mooie start op de Markt in De Bilt op de Dorpsstraat en rond het van Boetselaerpark.

Lees verder
22 juni 2018

SP denkt samen met PvdA en ChristenUnie mee over het coalitie-programma

Foto: Geert Slot / PvdA/De Bilt

VVD, GroenLinks, D66 en CDA hebben overeenstemming bereikt over een coalitieakkoord. Deze partijen hebben de andere lokale fracties gevraagd verbeteringen voor dit akkoord voor te stellen. De Biltse gemeenteraadsfracties van PvdA, ChristenUnie en SP zijn met elkaar in overleg getreden en leverden op 19 juni een aantal (30!) toevoegingen op het coalitieakkoord in bij de vier coalitiepartijen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier