h

Nieuws uit 2021

13 december 2021

Meer dan 1400 handtekeningen tegen bouw in beschermd natuurgebied! Wat wil de SP met het Hessingterrein?

Inmiddels is het zo ver dat de plannen voor de bouw van 130 woningen bij de gemeenteraad liggen. Op 21 en 23 december valt de beslissing: mag bouwer Verwelius gewoon zijn gang gaan? Of wordt er geluisterd naar alle mensen die vinden dat je de dieren in dit kostbare gebied met rust moet laten?

Lees verder
9 december 2021

SP'er Paul de Roos start succesvolle petitie Hessingterrein

Paul de Roos heeft met meerdere actieve leden van de SP maar ook met natuurorganisaties en omwonenden een petitie gestart tegen de overschrijding van de rode contour van bouwer Verwelius op het oude Hessingterrein. Zie hieronder het artikel. Vanavond, 9 december heeft hij de handtekeningen aangeboden aan de gemeenteraad.

Lees verder
25 oktober 2021

Oproep aan gemeenteraad: Niet bouwen in de natuur buiten de Grift

De Hessinggroep heeft een oproep on line gezet aan de gemeenteraad: Niet bouwen in de natuur buiten de Grift! Teken deze petitie! 

Lees verder
15 oktober 2021

Vrijdagmarkt en Klimaatmars

Foto: Paulette Jansen

Vrijdag 15 oktober waren we met enkele leden van de afdeling aanwezig op de vrijdagmarkt om met marktbezoekers en winkeliers in gesprek te gaan over duurzaamheid en het klimaat.

Lees verder
9 augustus 2021

Bouwplannen Hessingterrein binnenkort ter inzage

Binnenkort komt het ontwerp van het bestemmingsplan “Utrechtseweg 341” van projectontwikkelaar Verwelius - beter bekend als het Hessingterrein - ter inzage bij gemeente De Bilt.  Alle belanghebbenden en inwoners van De Bilt hebben dan de mogelijkheid daarop binnen 6 weken een zienswijze te geven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier