h

Nieuws uit 2010

17 december 2010

SP: Geen verdere onderzoeken meer naar het welzijnswerk.

Donderdagavond besloot de raad om een onderzoek in te stellen naar de toekomst van het welzijnswerk. De aanleiding daartoe was niet, zoals je zou verwachten, een behoefte aan kennis naar de toekomst van het welzijnswerk, maar een wens om de welzijnsorganisaties tot fuseren te dwingen. De SP vond dat een onzinnig plan, en diende een amendement in om in elk geval die fusie van tafel te halen. Het amendement werd verworpen, en toen bleef er de SP niets anders over dan tegen het voorstel te stemmen.

Lees verder
13 december 2010

Provinciale SP stelt opnieuw vragen over Biltse Grift

Foto: (c) Nieuwsover.nl: Duidelijk zichtbaar is dat de graafmachine aan de verkeerde kant van de sloot staat, om het terrein te kunnen saneren.
Frits Hessing lijkt niet erg gelukkig te zijn met de onderzoekende geesten bij de SP, en maait wild om zich heen in maar liefst twee interviews in de Biltse pers: de Biltsche Courant en de nieuws-website nieuwsover.nl. De SP in Provinciale Staten van Utrecht onderzoekt verder, en legt de uitspraken van Frits Hessing maandag voor aan het College van Gedeputeerde Staten.

Lees verder
28 november 2010

Wij willen werk, geen armoede!

BIGA-medewerkers in de kou!Zaterdag was het dan eindelijk zover; de grote WSW manifestatie ‘Armoede werkt niet’ in de Brabanthallen in Den Bosch. Samen met een aantal lokale SP-ers bezochten enkele tientallen BIGA-medewerkers uit de regio de manifestatie. Daar waren zij samen met ruim 1500 andere WSW-ers tegen de kabinetsplannen om 30.000 banen te schrappen in de sociale werkvoorziening en te bezuinigen op het inkomen van mensen met een arbeidsbeperking.

Lees verder
25 november 2010

Bus naar de Manifestatie in Den Bosch

Zoals beloofd hebben wij als afdeling een touringcar geregeld. Deze bus begint nu aardig vol te raken, maar hebben we nog nauwelijks aanmeldingen gehad van onze afdeling. Dus wil je mee, MELD JE NU AAN!

Lees verder
20 november 2010

Oer-SP’er Remi Poppe bezoekt De Bilt

Remi Poppe; foto Govert de Roos.Op maandag 29 november bezoekt Remi Poppe onze regio. SP De Bilt organiseert samen met SP Zeist en SP Utrechtse Heuvelrug een scholing voor hun actieve leden. Poppe geeft een inleiding op het onderwerp democratie.

Lees verder
18 november 2010

SP steunt WSW’ers

Paul Ulenbelt op bezoek bij de BIGA in ZeistVoor een zaal gevuld met een kleine honderd WSW-ers hebben SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt en wethouder Jan Burger bij de BIGA in Zeist tekst en uitleg gegeven over de kabinetsplannen voor de WSW. Zo wil het kabinet Rutte de komende jaren landelijk 30.000 banen schrappen in de Sociale Werkvoorziening. Voor de regio Zeist gaat het mogelijk om 150 werkplekken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier