h

Nieuws uit 2012

6 december 2012

SP De Bilt biedt kinderschoentjes aan

SP De Bilt biedt donderdagavond symbolisch een paar kinderschoentjes aan aan het Biltse college om de armoede onder kinderen onder de aandacht te brengen. In de afgelopen periode verzamelde de SP kinderschoenen op verschillende plekken in De Bilt. Die schoenen hebben bijgedragen aan de landelijke actie die de SP woensdag in Den Haag voerde onder de noemer "Kinderen van de Rekening". Donderdag brengt de SP de actie ook lokaal onder de aandacht.

Lees verder
21 november 2012

Actiebijeenkomst "Strijd voor thuiszorg" op dinsdag 27 november 2012

De SP, afdeling De Bilt, zal aanwezig zijn op de grote actiebijeenkomst "Strijd voor thuiszorg", georganiseerd door Abvakabo FNV, op dinsdag 27 november 2012 van 16:00 tot 19:00 uur in de Jaarbeurs te Utrecht.

Lees verder
21 november 2012

SP roept gemeentebestuur op: maak een eind aan armoede onder kinderen.

Symbolische kinderschoentjesIn veel gezinnen voltrekt zich in stille tragedie. Zonder gezicht, zonder geluid, maar toch is het er. Thuis is er te weinig geld voor een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaarscadeautje voor vriendjes. Kinderen die in de komende weken hun schoen zetten treffen die de volgende ochtend leeg aan, en dat gebeurt steeds vaker.

Lees verder
26 augustus 2012

Emile is 50 geworden!

Afgelopen zaterdag 24 augustus werd Emile Roemer (onze landelijke lijsttrekker) 50 jaar. Om dat te vieren kregen wij een op-ware-grootte pop-up Emile.

Lees verder
17 juni 2012

SP wil geen woorden maar daden

De SP maakt zich grote zorgen om de bezuinigingen van de gemeente De Bilt, en hoe die de mensen met de lagere inkomens het hardste gaan treffen. Daarom doet de SP donderdag bij de behandeling van de Voorjaarsnota een voorstel om te bezuinigen op het aantal communicatiemedewerkers. De SP heeft rondgebeld naar gemeenten met een vergelijkbaar aantal inwoners, en komt uit op een gemiddelde van vijf medewerkers. De Bilt heeft er 7,2. Het geld dat daarmee bespaard wordt, wil de SP reserveren om de mensen in de bijstand en de sociale werkvoorziening aan het werk te krijgen.

Lees verder
1 juni 2012

College De Bilt zegt maximale informatievoorziening RDWI toe

De raad van De Bilt heeft met algemene stemmen een motie van de SP aangenomen om de informatievoorziening over het bestuur van de nieuwe Regionale Dienst Werk en Inkomen (RDWI) te verbeteren. De Sociale Dienst en de Sociale Werkvoorziening van de regio Kromme Rijn / Heuvelrug worden eind 2012 samengevoegd. Van die gelegenheid maken de vijf gemeentes in de regio gebruik om nieuwe afspraken te maken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier