h

SP roept gemeentebestuur op: maak een eind aan armoede onder kinderen.

21 november 2012

SP roept gemeentebestuur op: maak een eind aan armoede onder kinderen.

Symbolische kinderschoentjesIn veel gezinnen voltrekt zich in stille tragedie. Zonder gezicht, zonder geluid, maar toch is het er. Thuis is er te weinig geld voor een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaarscadeautje voor vriendjes. Kinderen die in de komende weken hun schoen zetten treffen die de volgende ochtend leeg aan, en dat gebeurt steeds vaker.

Er moet wat gebeuren. de SP beschikt over gegevens dat het in de gemeente De Bilt om zo’n 1.200 kinderen gaat. De komende weken zamelt de SP gebruikte kinderschoenen in, hét symbool voor kinderen die opgroeien in armoede. Zij worden rond 1 december aan de verantwoordelijke wethouder aangeboden. De SP wil dat het college van burgemeester en wethouders er bij het Rijk op aandringt dat er een plan moet komen om de armoede van kinderen in De Bilt en in de rest van Nederland op te lossen. Ondanks de crisis zijn wij immers een rijk land en een rijke gemeente: als we eerlijker gaan delen hoeft in de toekomst geen kinderschoen meer leeg te staan.

De SP roept mensen op kinderschoentjes (per paar samengebonden) in te leveren op een van de volgende adressen:

    Tuinstraat 54 in De Bilt

    Bij de WVT, Talinglaan 10 in Bilthoven

    kapper Hans, Maertensplein, Maartensdijk

U kunt daar vanaf woensdag 14 november terecht. Het mogen ook wel nieuwe schoentjes zijn. Na de actie zullen zij aan kinderen in een arm land worden gegeven.

U bent hier