h

Nieuws uit 2015

20 december 2015

Fijne feestdagen van de SP!

Lees verder
26 november 2015

Jacqueline van Haperen is benoemd tot commissielid

Foto: Johan Stekelenburg / Johan Stekelenburg

Vanavond is Jacqueline van Haperen benoemd tot commissielid voor de SP. Zij zal, samen met ons raadslid Johan Stekelenburg, plaats nemen in de raadscommissie Burger en Bestuur. De afdeling De Bilt wil haar volste vertrouwen in haar uitspreken en gaat ervan uit dat zij ook in de commissie het gedachtengoed van de SP zal vertegenwoordigen.

Lees verder
10 november 2015

SP keurt de begroting 2016 af.

Afgelopen donderdag 5 november heeft de raad, in tegenstelling tot wat de media meldde, niet de gehele raad voor de begroting gestemd. De SP-fractie heeft duidelijk laten merken dat er in deze begroting beleid zit, waar de SP-fractie het niet mee eens is. Hierdoor kon de SP-fractie uiteraard ook niet anders dan tegen de begroting stemmen. Ook de PvdA volgde ons voorbeeld.

Lees verder
9 november 2015

Gelijke berechtiging nodig tussen Voordaan en SCHC.

Afgelopen donderdag heeft de SP tijdens de behandeling van de begroting 2016 een lans gebroken voor gelijke behandeling van alle sportclubs. Het is de SP al langere tijd een doorn in het oog dat er wel een heel groot verschil zit tussen de behandeling van sommige gelijkwaardige sportclubs. De SP riep de wethouder op om zo snel mogelijk te gaan praten met de hockeyclubs om deze scheve situatie te corrigeren. De wethouder van sportzaken heeft de raad beloofd dit te gaan doen en daarna de uitkomst te rapporteren.

Lees verder
1 november 2015

Vanaf 2016 wappert in De Bilt ook de regenboogvlag op “coming-out”-dag.

Foto: Pixabay.com / Pixabay.com

Afgelopen donderdag 29 oktober is de SP-motie aangenomen om voortaan elke 11e oktober, de zogenaamde “coming-out” dag, de regenboogvlag te laten wapperen boven het gemeentehuis. Op deze dag wordt stilgestaan bij de positie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). De Bilt schaart zich nu bij de 45 andere gemeenten in Nederland die dit doen. De SP overhandigde tijdens de vergadering een regenboogvlag aan de voorzitter.

Lees verder
1 november 2015

Teleurstelling over houding gemeenteraad bij TTIP-motie

Foto: Elton Wollenberg / TTIP-demonstratie, Dam Amsterdam, 23 mei 2015.

In de vergadering van de gemeenteraad van donderdag 29 oktober is het voorstel van de SP “buiten de agenda” over het Amerikaanse vrijhandelsverdrag TTIP afgewezen. Zij werd alleen gesteund door Groen Links, Beter de Bilt en Bilts Belang.

Lees verder

Pagina's

U bent hier