h

Nieuws uit 2020

23 december 2020

Voedselbank opbrengst SP De Bilt is overgedragen

Foto: Mike Werkhoven

De voedselbank actie die door SP De Bilt georganiseerd is, is succesvol gebleken.  31 dozen vol wasmiddel, schoonmaakproducten en Drogisterij artikelen zijn in totaal verzameld en de teller op de bankrekening is ruim voorbij het voorgenomen streefbedrag gekomen. Uiteindelijk konden we het mooie bedrag van € 1500 Euro aan de voedselbank overdragen! We willen alle gulle gevers hartelijk bedanken voor hun hartverwarmende bijdrage! 

Lees verder
28 november 2020

Aktie Voedselbank De Bilt van start

Foto: Michiel van Tienhoven

SP De Bilt start een aktie om de Voedselbank in De Bilt te helpen.

Lees verder
12 oktober 2020

actie bij het Hessingterrein

Foto: Trees van Antwerpen en SP media

De Biltse SP voerde op 10 oktober actie bij het voormalige Hessingterrein aan de Utrechtseweg in De Bilt in het kader van de Duurzaamheidsweek. De SP wil betaalbare woningen die geen hinder opleveren voor de nieuwe faunapassage waaraan op dit moment de laatste hand wordt gelegd. De SP verzet zich dan ook tegen de plannen van bouwbedrijf Verwelius, omdat die het effect van de faunapassage ondermijnen.

Lees verder
11 augustus 2020

motie tegen het bouwen van biomassacentrales

De SP heeft in de laatste raadsvergadering van het seizoen een tweede motie aangenomen weten te krijgen, namelijk tegen het bouwen van biomassacentrales. Niet dat er concrete plannen bekend zijn om die op Bilts grondgebied te bouwen, maar het college hield de mogelijkheid wel open voor als het nodig zou zijn voor de zgn Regionale Energiestrategie: het toewerken naar duurzame energie in de regio van 16 gemeenten.

Lees verder
11 augustus 2020

SUCCES VOOR DE SP: WONINGBOUW OP DE SCHAPENWEIDE

Foto: SP / actie SP Schapenwei januari 2019

Eindelijk komt er schot in een lang gekoesterde wens van de Biltse SP: woningbouw op de Schapenweide in Bilthoven. Op 2 juli nam de gemeenteraad met ruime meerderheid een motie van de SP aan waarin de SP pleit voor meer dan de ongeveer 200 woningen die al eerder voorzichtig waren toegezegd. 

Lees verder
25 juni 2020

Actie 0% huurverhoging bij SSW

Foto: Marisca van der Burgh

SP De Bilt vraagt SSW op 24 juni 2020 om 0% huurverhoging

Lees verder

Pagina's

U bent hier