h

actie bij het Hessingterrein

12 oktober 2020

actie bij het Hessingterrein

Foto: Trees van Antwerpen en SP media

De Biltse SP voerde op 10 oktober actie bij het voormalige Hessingterrein aan de Utrechtseweg in De Bilt in het kader van de Duurzaamheidsweek. De SP wil betaalbare woningen die geen hinder opleveren voor de nieuwe faunapassage waaraan op dit moment de laatste hand wordt gelegd. De SP verzet zich dan ook tegen de plannen van bouwbedrijf Verwelius, omdat die het effect van de faunapassage ondermijnen.

De faunapassage aan de Utrechtseweg is het sluitstuk van 30 jaar werk om de natuur in Utrecht Oost aan elkaar te verbinden. Oud-raadslid en oud-statenlid Anne-Marie Mineur heeft zich in het verleden ingespannen om de faunapassage voor elkaar te krijgen: “Ik ben trots dat deze faunapassage er nu eindelijk is, en ik hoop dat het gaat betekenen dat de reeën, dassen, otters en bevers elkaar gaan vinden. Dat is goed voor de biodiversiteit, en het betekent hopelijk dat we een klein beetje goed maken van de grote bezuinigingsslag op de natuur van de afgelopen jaren.”

Juist omdat deze faunapassage zo belangrijk is, en er behalve een hoop werk ook een hoop geld in gestoken is, is de SP verbolgen over de plannen van Verwelius. Menno Boer, raadslid voor de SP: “Eén van de speerpunten van de SP in De Bilt is meer betaalbare woonruimte. Wij verzetten ons dus zeker niet tegen woningbouw op het Verweliusterrein, maar wel tegen villa’s op plaatsen waar het wild ongestoord voorbij moet kunnen trekken, zonder gestoord te worden door licht, geluid, en honden. Onbegrijpelijk dat de Biltse politiek akkoord gaat met dit plan.”

Reacties

Ik sta hier VOLLEDIG achter!
Blij met jullie visie.

Absoluut dit druist in tegen de plannen van de provincie met het Nationaal Natuur Netwerk. Naar mijn mening is het bouwen van villa’s op plekken waar natuurgebieden met elkaar worden verbonden de doodsteek voor natuurbehoud. Ik vind dat villa bezitters in dit deel van Utrecht genoeg aan hun trekken kunnen komen. Voorrang aan sociale woningbouw binnen de afgesproken contourlijnen met behoud van natuur.

Reactie toevoegen

U bent hier