h

Nieuws uit 2023

21 december 2023

Overdracht inzameling Voedselbank SP De Bilt, Etos en Jumbo

Foto: Mike Werkhoven / SP De Bilt

Donderdagochtend 21 december bracht SP De Bilt de opbrengst van hun inzamelingsactie naar Voedselbank De Bilt. Twee grote auto’s en een auto met aanhanger gevuld met donaties reden voor, zoals 17 kratten drogisterij artikelen van de Etos. De winkel heeft ruim 6 weken verzameld via aankopen in de winkel. Er zaten ook nog leuke cadeautjes bij zoals sieraden en andere extra’s.

Lees verder
14 november 2023

SP-congres helpt krimp luchtvaart.

De luchtvaart behoort tot de grote vervuilers, maar die door een overheidsmaatregel niet in het lijstje van grote stikstof uitstoters voortkomt. Naast geluidshinder tot diep in de nacht voor omwonenden in straal van 40 km rond Schiphol, worden ook giftige stoffen uitgestoten bij landen en opstijgen. Daarnaast is de geplande 4e-aanvliegroute een handvat voor de luchtvaart om het aantal vluchten te blijven uitbreiden. Omdat hiermee ook de klimaatverandering verder wordt versneld, heeft de SP drie belangrijke amendementen aangenomen op haar verkiezingscongres, die mede tot stand zijn gekomen door SP-afdeling de Bilt en afdeling Veenendaal.

Lees verder
12 november 2023

Voedselbankactie 2023 Help je mee?

De inzamelactie van 2020 was een groot succes, daarom willen wij bestuursleden van SP De Bilt, graag weer vragen mee te doen met onze actie!

Lees verder
27 april 2023

Gezellige Koningsdag 2023

Foto: Marisca van der Burgh

Op donderdag 27 april was het weer koningsdag in het land. Ook hier in de gemeente werd overal een gezellig feestje gevierd voor de Koning en zijn familie.

Lees verder
26 februari 2023

Bewoners wijk Noorderkroon succesvol met SP De Bilt in actie voor wijkgroen

Foto: Ron van den Eijnden

Op donderdag 23 februari is tijdens de raadsvergadering de motie van SP De Bilt aangenomen om het groen grenzend aan de Noordekroon en de Boogschutter aan te houden en niet om te vormen naar moestuinen.

Lees verder

U bent hier