h

zeepbel ook in De Bilt opgeblazen

14 september 2018

zeepbel ook in De Bilt opgeblazen

Op 15 september 2018 is de dag van de rechtvaardigheid: Lilian Marijnissen in Rotterdam. Deze week speelt er in De Bilt een bijzonder staaltje van onrechtvaardigheid.

 

In de raadscommissie is namelijk de bespreking van de nieuwbouw van een basisschool – de Regenboogschool - uitgesteld. De raad moet toestemming geven voor extra geld. In 8 jaar tijd zijn de kosten verdubbeld terwijl er nog geen paal in de grond staat! Dat is toch wel wat meer
dan de inflatie… En nu blijkt dat er nog meer geld nodig is! Waar is dat geld voor bedoeld? Beetje extra winst?

 

Het schoolgebouw in De Bilt wacht al een tijdje op sloop en noodzakelijke nieuwbouw. Een van de ouders hield een vurig pleidooi om op te schieten met de bouw, want kinderen en personeel zijn tijdelijk ondergebracht op twee andere locaties. En dat werkt niet goed op de
teamsamenhang en het contact tussen de leerlingen onderling.

 

Ouders en leraren maken zich zorgen of de nieuwe school wel op tijd (= zomer 2019) afkomt nu bouwondernemers steeds meer geld vragen in de aanbestedingen van de gemeente. 

 

Ook al zou het nog gaan lukken met de bouw van de school, dan nog gaat dit onvermijdelijk ten koste van andere belangrijke gemeentelijke uitgaven.

 

Het lijkt wel of de economische zeepbel ook in De Bilt wordt opgeblazen…

 

Reactie toevoegen

U bent hier