h

Blog Menno Boer

7 december 2016

De drogredeneringen van het college ontleed: Dorpsweg 266 Maartensdijk

De SP werkt graag mee aan het in stand houden van landgoederen. Ze zijn een cruciaal onderdeel van onze gemeente, en Eijkenstein is er een om trots op te zijn. Het is ronduit prachtig. Toch zijn wij met dit plan niet blij.

Lees verder
25 november 2016

Coalitie-vorming voor dummies

Na het aftreden van wethouder van Hulst is er een hoop gebeurd, helaas ook een aantal twijfelachtige dingen. Vooral het gemak waarmee de coalitie de VVD de deur wees was schokkend voor mij en geeft wel aan dat bij de coalitiepartijen het regeren voor alles gaat, daarbij gaat men blijkbaar over lijken.

Lees verder
1 juni 2015

Mogelijkheden op de (sociale) huurmarkt.

Afgelopen donderdag (28 mei 2015) werd door de gemeenteraad de Voorjaarsnota 2015 vastgesteld. In dit document staan de plannen van de gemeente voor de rest van het jaar, en wordt er vast een winstwaarschuwing gegeven over aankomende problemen of moeilijkheden. Er was dit keer een stukje gewijd aan de (sociale) huurmarkt.

Lees verder
12 april 2015

Wat kost ons zwembad nu werkelijk?

Wat kost het huidig zwembad Brandenburg de gemeente per jaar? Ik maak het makkelijk voor de lezers, ik zal het multiple choice doen:
A) € 1.000.000 per jaar
B) € 400.000 per jaar
C) € 229.000 per jaar

Het werkelijke antwoord is: alle bovenstaande antwoorden.

Lees verder
1 april 2015

Minder bureaucratie? De koude, bijtende werkelijkheid.

Foto: NRC
'Nu gaan we ervoor zorgen dat er minder bureaucratie komt, en daardoor wordt de zorg straks goedkoper.' Zo werden de veranderingen in de zorg aan de Nederlanders verkocht. Om dat te vieren had de overheid alvast maar een enorme bezuiniging ingeboekt op de zorgkosten, los van het feit of die bezuinigingen nu wel of niet realistisch waren.
Lees verder
24 maart 2015

Jeugdzorg en de ouderbijdrage

Heel stilletjes is het doorgevoerd, de ouderbijdrage voor kinderen die niet thuis verblijven. Sinds 1 januari geldt dit voor ouders met kinderen in de jeugdzorg die niet thuis verblijven. Want: “kinderen die niet thuis zijn, kosten minder geld”.Iedereen snapt dat staatssecretaris Jette Kleinsma nu echt helemaal van het padje is, het rijk geeft zelf al aan deze ouders de mogelijkheid tot extra kinderbijslag juist omdat de kosten voor deze ouders zo hoog zijn. Reiskosten, extra kleding, extra speelgoed en als ze dan eens thuis zijn doe je als ouder ook eens iets extra met het eten of je probeert leuke dingen te doen. Kassa, dus.

Lees verder
15 maart 2015

WMO nieuwe stijl: alleen de rijken kunnen nog huishoudelijke hulp betalen!

Daar is hij dan eindelijk, de invulling van de coalitie van een keiharde bezuinigingsmaatregel. Afgelopen week werd eindelijk duidelijk hoe de WMO wordt ingevuld. Dat is niet best, voor mensen die rond moeten komen van het minimum.

Lees verder
21 februari 2015

Een avondje op de Planetenbaan

Gisteravond was ik uitgenodigd voor een vergadering van de bewonersgroep van de Planetenbaan. Wat mij opviel is de energie die er weer bij de bewoners is. Toen ik daar voor de eerste keer kwam was dat tijdens een rondleiding om de woningen te bekijken. De bewoners waren gastvrij en vriendelijk, maar negatief over de kansen om hun woning gerenoveerd te krijgen. Dat is nu helemaal anders. Je merkt aan alles dat ze er zin in hebben om de strijd met hun verhuurder aan te gaan en om die te winnen!

Lees verder
16 februari 2015

Decentralisaties, reorganisaties en andere sprookjes.

Zoals iedereen ondertussen wel weet is sinds 1 januari de gemeente verantwoordelijk voor het WMO beleid. Vanaf november vorig jaar wordt er geroepen door de wethouder datde gemeente  er klaar voor is. Dat werd door de SP altijd met een korreltje zout genomen. Maar nu blijkt dat dat met een pak zout gedaan moest worden, want in het laatste mededelingenblad (dat is van 12 februari) van het college staat een klein stukje waar mijn wenkbrauwen omhoog vlogen.

Lees verder
15 februari 2015

De laatste nagel in de WMO doodskist.

Stel: U heeft nu nog WMO huishoudelijke hulp 1. Dankzij een paar halve ideeën van uit Den Haag en een onzorgvuldige uitwerking van deze gemeente raakt u dat per 1 april kwijt. Nadat er een werkstudent bij u kwam vertellen in een keukentafelgesprek dat u het zelf mag regelen, en dat uw familieleden u voortaan “vrijwillig” mogen helpen, omdat u het geld niet heeft om het zelf te betalen, komt nu de grote klapper van ons college.

Lees verder

U bent hier