h

Het is noodzakelijk dat we aanpakken.

29 maart 2021

Het is noodzakelijk dat we aanpakken.

We hoeven er geen doekjes om te winden: deze verkiezingsuitslag was erg teleurstellend. Links heeft verloren, rechts heeft gewonnen, en dat de SP de grootste is gebleven op links, is een schrale troost. Het wordt steeds normaler om de schuld van alles wat er misgaat in dit land bij de Islam, de moslims en de buitenlanders te leggen.  Dat is zondebokpolitiek, dat laat de werkelijke schuldigen wegkomen. Opgeven is dus geen optie.

Mark Rutte heeft ons land door de Coronacrisis geloodst en dat heeft hij handig en met ervaring gedaan. Maar hij is niet geschikt voor wat hierna komt. Ons verdeelde land moet weer samengebracht worden, we hebben niet alleen een economische crisis, maar ook een klimaatcrisis, de kloof tussen arm en rijk moet gedicht worden en er moet een oplossing komen voor de schijnbare tegenstelling tussen landbouw en natuur. Er komt, dat kan niet anders, ruimte voor nieuw leiderschap. Iemand die wél weet wat er leeft in de samenleving, iemand die wél de verbinding kan leggen, iemand die wél de analyse kan maken van hoe we samen op een duurzame manier uit de crisis komen. Lilian, en in bredere zin het SP-gedachtengoed, gooien daarvoor hoge ogen.

We moeten zorgen dat we de boel op orde hebben, en dat we klaar staan.  We gaan de komende tijd samen analyseren wat er mis is gegaan. We moeten bestaande problemen oplossen, en gezamenlijk praten over wat ons bindt. De SP pakt dat serieus op. We willen klaar zijn om de volgende uitdagingen aan te pakken. Wie wil reageren kan dat doen met een reactie onder dit artikel of via debilt@sp.nl

Zondebokken zoeken is geen optie. Opgeven is geen optie. Het is noodzakelijk dat we aanpakken.

Blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moed.

Laat je woede hand in hand gaan met het goede wat je doet.

SP afdeling De Bilt

Reactie toevoegen

U bent hier