h

Teleurstelling bij SP over het schapenweitje.

21 maart 2015

Teleurstelling bij SP over het schapenweitje.

Nu de beantwoording van onze vragen eindelijk binnen is van de gemeente, kan de SP niet anders dan teleurgesteld zijn. Alweer duikt het college weg voor de ENIGE mogelijkheid nog in deze gemeente om eindelijk eens een deukje te maken in het steeds oplopende tekort aan sociale huurwoningen.

Je moet minstens 8 jaar wachten om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Als dan nog mag huren natuurlijk omdat je uiteraard wel aan die rare inkomenseisen moet voldoen.

De gemeente heeft duidelijk aangegeven dat zij geen enkele behoefte heeft aan verdere ontwikkeling van het terrein. Maar als er straks een dure jongen komt voorrijden in een dure bolide dan is blijkbaar alles mogelijk. Kijk maar naar het luchtkasteel van Hessing.

“Het is weer het oude liedje. Ook dit college blijft doof voor de wens van velen: een betaalbare huurwoning. Het huizenbestand dat hier nog is, is aan het verouderen en ondertussen loopt de wachtlijst gewoon verder op. Van ellende verdwijnen de jongeren uit onze gemeente naar andere gemeenten. Maar dit college zit gewoon op zijn handen en verroert zich niet. En straks kunnen ze weer klagen dat er maar geen sociale woningen gebouwd worden. Zo raar is dat niet, geen enkele ontwikkelaar gaat sociale huurwoningen bouwen als hij veel meer kan verdienen met dure koopwoningen.

Sterker nog, het probleem wordt alleen maar erger. Door de verkoop van 90 woningen door de SSW loopt het aantal beschikbare sociale huurwoningen nog verder terug. Dat is een schande. Door dit gebrek aan woningen lopen de huurprijzen op, wat de kans op een redelijke huur verder vermindert.

Wij zijn het zat. We worden nu al jaren over dit terrein aan het lijntje gehouden. Laatst lag er opeens een compleet plan om het RIVM dan daar maar te laten bouwen en dat is ook alleen maar van tafel gegaan omdat het RIVM verplicht van Den Haag naar de Uithof moest verhuizen.” aldus Boer.

Reactie toevoegen

U bent hier