h

Verhef uw stem!

9 maart 2014

Verhef uw stem!

De SP heeft de verkiezingsborden een beetje extra versierd met een aanmoediging om te gaan stemmen.  In de bekende rood-witte letters roept de SP de kiezers toe: “Verhef uw stem!”, gevolgd door het bekende SP-sponsje. 

Lijsttrekker Menno Boer: “Volgens de peilingen dreigt de opkomst dit jaar weer lager dan ooit uit te pakken. De Bilt is meestal een gunstige uitzondering op die trend, maar ook hier spreken wij geregeld met mensen die het vertrouwen in de politiek kwijt zijn.  Wij begrijpen die frustratie en teleurstelling heel goed, maar we roepen mensen toch op om hun voorkeur uit te spreken. Het gaat om belangrijke zaken. Niet alleen zal de nieuwe gemeenteraad een besluit moeten nemen over het zwembad in Bilthoven en de Vierstee in Maartensdijk, ook de zorg is in handen gegeven van de gemeenteraad.”

Voor wat betreft het zwembad is de SP de enige partij die met recht en reden kan beweren steeds vóór een zwembad op de huidige plek te zijn geweest. Daarin onderscheidt de SP zich van GroenLinks/PvdA, die tot heel kort voor de verkiezingen steeds heeft gepleit voor een megalomaan nieuwbouwproject op een plek waar geen draagvlak voor was. Ook de partijen die in de raadsvergadering van januari hebben gepleit voor een zoveelste onderzoek, geven geen enkele garantie dat het zwembad er nu ook werkelijk gaat komen. Dat gaat om CDA, D66, VVD en Bilts Belang.

De zorg is ook een onderwerp waar de SP zich steeds voor heeft ingezet. De SP gaat ervan uit dat er een degelijk vangnet moet zijn voor iedereen die het zelf niet redt. Dat heeft voor de SP de allerhoogste prioriteit. Daarmee onderscheidt de SP zich duidelijk van rechtse partijen, die vinden dat mensen zichzelf maar moeten redden, of die proberen te bezuinigen op zorg door mensen weg te zetten als profiteurs.

Boer: “Er valt wat te kiezen. En niet alleen kunt u in De Bilt uw stem laten horen, u kunt er ook een duidelijk signaal mee afgeven aan het 'rechtse rotbeleid' van PvdA en VVD. Maak van uw stemkaart een rode kaart, en ga stemmen. Thuisblijven helpt niet!”

zie ook:

U bent hier