h

twee verhalen over MSD

2 oktober 2022

twee verhalen over MSD

Foto: Paulette Jansen / Paulette Jansen

Leden van de SP De Bilt hebben donderdag 29 sept in een deel van de wijk rond MSD geflyerd en aangebeld. Er komen twee verhalen naar voren. Het ene verhaal is dat er afspraken zijn gemaakt in een buurtcomité met MSD en dat MSD zich daaraan houdt. Sommigen hadden gehoord: als MSD vertrekt ben je slechter af want dan gaat er een projectontwikkelaar aan de gang met hoogbouw. Het andere verhaal is dat mensen gestoord worden in hun rust.

Sommigen storen zich aan het uitzicht van het balkon, er is voortdurend onrust van verkeer en andere bedrijvigheid en vaak ’s avonds, op onverwachte momenten, is er herrie. Het is weinig bekend welke gevaren er voor de buurt zijn mocht er brand uitbreken.

De SP gaat de andere helft van de buurt nog van informatie voorzien, beraadt zich op het vervolg, wil in elk geval in gesprek met het buurtcomité. De teneur van de eerste reacties op de mail is: we kunnen nou wel actie voeren maar de vergunningen zijn al rond en we krijgen ze toch niet weg. De SP ziet zelf reden genoeg om actie te voeren maar het zijn de bewoners die het moeten doen waarbij de SP graag haar steun geeft.

Menno Boer, fractievoorzitter: “De praatjes van MSD over hoogbouw zijn klinkklare onzin, er zijn nog nooit bouwplannen geweest voor de Ambachtstraat en als er gebouwd gaat worden zal het nooit hoger worden dan de huizen erom heen. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en blijkbaar horen leugens daar ook bij.”

Een motie hierover komt dinsdag 4 oktober in de (verlengde) raadsvergadering. Gezien het coalitieakkoord heeft een gewijzigde motie veel kans te worden aangenomen. Wat er ook uitkomt, de SP wil eindelijk duidelijkheid voor de buurt: MSD moet weg op deze locatie.

Reacties

Wij kregen gisteren een flyer van de SP in de bus over dat MSD moet verdwijnen. Ik woon op de Looydijk dus niet direct aan MSD. Wij zijn erg verbaasd dat de SP nu met deze actie komt, nadat het bedrijf (eindelijk) bijna klaar is. Waarom is niet veel eerder actie ondernomen. Ik neem aan dat er een hele procedure aan vooraf is gegaan voor vergunning verlening etc. Als de SP toen was gekomen met actie hadden wij deze zeker ondersteund, omdat we het ermee eens zijn dat zo'n bedrijf niet in een woonwijk thuis hoort, maar het lijkt me nu ijdele hoop en verspilde energie om het nu alsnog te gaan proberen.

Ik ben het eens met de mensen dat een chemisch bedrijf niet in een woonwijk thuishoort. Blijkbaar heeft dit bedrijf sluipenderwijs vergunningen gekregen om uit te breiden. De vraag is nu of de risicocontouren zijn vastgesteld (binnen welke cirkels mogen bepaalde activiteiten worden uitgevoerd, zonder dat er risico’s voor omwonenden zijn) en of deze overschreden zijn.
Dat moet een onafhankelijk onderzoeksinstituut doen, zoals de sector Veiligheid van het RIVM dat kan en doet.

P.S.
Ik woon al meer dan 20 jaar in de Bilt en wist niet dat de Ambachtstraat een dergelijk bedrijf huisvestte.

Reactie toevoegen

U bent hier