h

Zeg NEE tegen fastfood Maartensdijk - Petities.nl

14 september 2022

Zeg NEE tegen fastfood Maartensdijk - Petities.nl

Er zijn al 1315 handtekeningen onder de petitie Zeg NEE tegen fastfood Maartensdijk - Petities.nl

Hierin wordt gevraagd “géén toestemming te geven voor een drive-in fastfood restaurant op deze locatie. Deze prachtige plek naast landgoed Persijn en in een mooi historisch pand leent zich perfect voor een kleinschalig soort horeca.”

SP De Bilt is het eens met dit verzoek. Het gaat er niet om of je van kroketten houdt, het gaat erom of de locatie geschikt is voor een drive-investiging van McDonalds of aanverwante bedrijven. Zie het stukje van Edwin Plug in de BC van 7 september; dat geeft precies aan waar het over gaat!

Eén vraag houdt ons wel heel erg bezig: aan wie wordt het verzoek gedaan? Wat ons betreft geeft “Mopper” in de Vierklank van 7 september precies aan wat het punt is: “Vanwege het bestemmingsplan zijn veel omstreden bouwprojecten niet meer tegen te houden … dat bederft de stemming van de omwonenden behoorlijk”.

Het is dus geen politieke kwestie maar een juridische kwestie. Er gaan wetten over.

Hoe komen we eigenlijk aan die wetten??? Juist! Door jarenlange rechtse kabinetten die het de projectontwikkelaars zo gemakkelijk mogelijk willen maken (om geld te verdienen … kun je er in veel gevallen bij denken). Het is natuurlijk mooi dat er gebouwd wordt, maar bouw dan wat de mensen nodig hebben en niet om de portemonnee van de ontwikkelaars te vullen.

In de Trouw van 12 sept is te lezen dat er voorbeelden zijn dat zelfs verleende vergunningen met succes zijn aangevochten door actie te voeren. De komst van een mestfabriek in Oss werd uiteindelijk afgeketst op de enorme hoeveelheid tegenstanders.

Dus teken de petitie en stem nooit meer op een rechtse partij!

SP De Bilt

Reacties

100 procent eens! Dit soort 'horeca' (t mag die naam eigenlijk niet hebben) draagt bij aan de anonimisering van de samenleving, en stimuleert vervuiling en ongezond gedrag. Héél goed dat de SP zich daar tegen verweert.
Wanneer worden ze nou eens wakker, die Vieze Vervuilende Dommeriken?

Kleinschalige horeca is prima!

Reactie toevoegen

U bent hier