h

nationaliseer de energiebedrijven !

20 september 2022

nationaliseer de energiebedrijven !

Foto: Mike Werkhoven / Mike Werkhoven

Ook SP-afdeling De Bilt stond samen met duizenden op tegen dit kabinet, want de kosten moeten nu omlaag. En dat kán: de winsten van grote bedrijven waren in 23 jaar niet zo hoog als nu. Zet die winsten in om de kosten nu te verlagen.

Stel een maximum in voor de energierekening waardoor deze omlaag gaat en nationaliseer de energiebedrijven zodat er geen publiek geld naar private winsten gaat. Verlaag de prijzen voor de boodschappen en het tanken en breng de zorgkosten en de huren omlaag.

Dit kabinet Rutte/Kaag stelt dit jaar niet of nauwelijks meer wat te kunnen doen, maar voor velen duurt dit jaar nog veel te lang. Landen om ons heen nemen volop crisismaatregelen, dus als het Rutte en Kaag niet lukt, moeten ze plaatsmaken voor anderen die het wel kunnen.

Zaterdag gaven we met duizenden een duidelijk signaal: Pak de winsten, verlaag de rekening.

SP-afdeling De Bilt (naar het verslag van Lilian Marijnissen)

Reactie toevoegen

U bent hier