h

'De Bilt: wonen in een groene omgeving!' een uniek stuk

14 juni 2021

'De Bilt: wonen in een groene omgeving!' een uniek stuk

Op 8 en 10 juni werd in twee commissievergaderingen het advies 'De Bilt: wonen in een groene omgeving!' besproken. Een uniek stuk omdat het geschreven is door inwoners van de Bilt en niet zoals gebruikelijk door ambtenaren, wat volgens de SP verdere opvolging verdient.

 

Dit soort adviezen zouden veel vaker zo moeten plaatsvinden. Ons motto is: eerst met de inwoners gaan praten en dan pas met een eventuele ontwikkelaar en niet andersom. Eerst vragen wat de buurt vindt en aan mogelijkheden en moeilijkheden ziet. Dat heet “beginspraak”.

 

Wat de SP ook opviel was dat het een enorm positief stuk is geworden, inwoners die samen zochten naar een oplossing van een probleem dat iedereen wel ziet. We hebben geen woningen voor onze jongeren. Koop is onbetaalbaar, sociale huur moet je minstens 10 jaar op wachten en middenhuurwoningen zijn er (bijna) niet.

Kortom onze woonmarkt zit muurvast.

 

De SP wil liever veel meer woningen op de Schapenweide; ongeveer 500 omwonenden zijn het met de SP eens.

Reactie toevoegen

U bent hier