h

Geen plaats voor vaccinontwikkelaar MSD in Biltse woonwijk

8 juni 2020

Geen plaats voor vaccinontwikkelaar MSD in Biltse woonwijk

Op 3 juni zette de gemeenteraad een streep door de plannen
van multinational MSD om dit bedrijf flink uit te breiden in een woonwijk in De Bilt. Op initiatief van onder andere de SP, Bilts Belang en GroenLinks en onder druk van de omwonenden sprak de raad zich uit voor een pas op de plaats voor de ambities.

Fractievoorzitter Menno Boer is er duidelijk over: “De Ambachtstraat is bestemd voor woningbouw en lichte bedrijvigheid, daar kan je niet een bedrijf van deze risicocategorie stilletjes zijn gang laten gaan. Het bedrijf wil nu fors uitbreiden, waarbij ook nog het risico voor de omgeving van
categorie 2 naar 3 gaat, en dat kan gewoon niet in een woonwijk. Eigenlijk zou het bedrijf hier sowieso niet moeten zitten. Voor dit soort zware bedrijvigheid hebben we nu juist bedrijventerrein Larenstein ingericht. Dat geeft ook ruimte voor woningbouw. Dat is iets waar de SP al jarenlang hartstochtelijk voor pleit.”

Ook de omwonenden zijn niet blij met de plannen van MSD. Het
bedrijf wil een gebouw van vier verdiepingen neerzetten in de binnentuin, pal
naast de achtertuinen van de bewoners van de Troelstraweg. De motie geeft een duidelijk signaal af aan het college. Zeven raadsleden van collegepartijen stemden óók voor…… woningbouw op de Ambachtstraat!!!

Reactie toevoegen

U bent hier