h

Spandoek voor huurwoningen in de Raadszaal

13 juli 2019

Spandoek voor huurwoningen in de Raadszaal

Foto: Peter Huting / RTV Utrecht

Donderdagavond 11 juli werd het spannend in de Raadszaal. De oppositie was gepasseerd bij de besluitvorming over het bezoek van Burgermeester Potters aan de Poonawalla Group in India. Toen fractievoorzitter Menno Boer voor de 2e termijn naar de microfoon liep om zijn betoog te houden, stonden een aantal betrokken SP-leden op om het bekende spandoek over sociale huur te tonen. Burgermeester Potters sommeerde de groep om met spandoek de raadszaal te verlaten...

RTV Utrecht was, naast andere pers aanwezig in de raadszaal. Helaas heeft RTV Utrecht in de berichtgeving een foutje gemaakt. Zoals je in bijgevoegd bestand kunt lezen melden zij dat de SP bedrijvigheid niet nodig vindt op de Schapenweide, zodat er alleen woningbouw zal plaatsvinden. Op zich een charmante gedachte maar zo ongenuanceerd is het niet.

Het standpunt van SP De Bilt is een 50-50 voorstel. Waarbij op de 12 hectare landbouwgrond, omzoomd door volwassen bomenrijen, kapitale woonhuizen en aan een zijde sociale huurwoingen, ongeveer voor de helft ruimte wordt gemaakt voor bedrijfspanden. We denken daarbij aan kantoren of opslag en geen chemische productie in een woonwijk. De andere helft van het terrein (dus ongeveer 6 hectare) zou moeten worden bestemd voor woningbouw van allerlei aard. Koophuizen, sociale woningbouw, woningen met middelhoge huur en eventueel nog wat vrije sector woningen.

Desalniettemin een goede zaak dat RTV Utrecht dit op haar website heeft geplaatst.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1940894/ruimte-voor-life-sciences-en-150-woningen-in-de-bilt-oppositie-woedend.html

Reactie toevoegen

U bent hier