h

Geslaagde avond Nationaal Zorgfonds

3 februari 2019

Geslaagde avond Nationaal Zorgfonds

Foto: Tom Wanders

Vrijdagavond 1 februari was het zo ver. De achterzaal van Miltenburg was goed gevuld en het team van NZF gaf een mooie presentatie.

Daphne van 't Klooster (2e Kamer SP-fractiemedewerkster op zorg) en Rogier Botting (fysiotherapeut) van het landelijk NZF team vertelden wat de ontwikkelingen in de zorg voor gevolgen hebben. Zoals ziekenhuizen die omvallen, maar ook het slinkende aanbod in de verzekerde zorg.

Er volgde een levendige discussie met vele vragen van de aanwezigen, gedeeltelijk SP leden en ongeveer de helft van de aanwezigen bestond uit nieuwe gezichten. Duidelijk is dat de zorgen die de SP en het NZF heeft over de huidige ontwikkelingen leeft bij velen.

Mischa van der Heijden vertelde uitgebreid over de groteske bezuinigingen die gemeente De Bilt de komende jaren verder wil uitvoeren op het gebied van gemeentelijke zorg, WMO, chronish zieken, hulpmiddelen en jeugdzorg. Het ziet er naar uit dat het bijna onmogelijk wordt gemaakt door onze gemeente om nog toegang tot die vorm van zorg te krijgen. Drempels die er al waren worden nog verder verhoogd.  

Joep van Leeuwen, fysiotherapeut die in het failliet verklaarde MC Slotervaart ziekenhuis heeft gewerkt tot op de laatste dag, was aanwezig onder de gasten en vertelde zijn verhaal over hoe de laatste dagen in het ziekenhuis waren voor werknemers en patienten. Het was een bijzonder ziekenhuis waar iedereen als gelijkwaardige werd gezien en behandeld, een van oorsprong "communistisch" ziekenhuis, dat niet in het straatje leek te passen van het reguliere pad dat ziekenhuizen volgens het ministerie horen volgen.

Joep heeft een lied gemaakt op de dramatische sluiting van het ziekenhuis dat via onderstaande link te zien/beluisteren is.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=FOhxyZoNZIY

Aan het eind van de avond hebben enkelen zich opgegeven als nieuwe sympathisant voor het Nationaal Zorg Fonds.  Een groepje aanwezigen heeft zich op een lijst ingetekend om hier in de gemeente en regio actief mee te denken over acties die een verandering in de gemeentelijke zorg beogen.

Reactie toevoegen

U bent hier