h

Hou het Henschotermeer gratis en vrij.

22 februari 2018

Hou het Henschotermeer gratis en vrij.

Foto: SP

Tot 1 januari 2018 was recreatie in het Henschotermeer een publieke voorziening, betaald door de gemeenten en de provincie Utrecht. Plus natuurlijk de inkomsten uit parkeergeld. Nu willen de provincie en een aantal gemeenten op de Heuvelrug niet meer meebetalen aan het Henschotermeer . Naar aanleiding van vragen van de provinciale SP zegt de gedeputeerde dat zij het Henschotermeer niet meer MAG subsidiëren omdat dit verboden STAATSSTEUN zou zijn. Klinkklare nonsense.

Het Henschotermeer wordt per 1-1-2018 aan de markt overgedragen. De nieuwe exploitant krijgt van provincie en gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg volop ruimte om het Hens ‘duurzaam te gaan financieren’. Duurzaam financieren van natuur wil zeggen: Een hek  eromheen plaatsen zodat er entree betaald kan worden, de horeca flink uitbreiden, meer parkeerplaatsen, meer ruimte voor andere ondernemers om hun brood te verdienen aan de bezoekers van het Hens.

Ook andere recreatie op de Heuvelrug heeft een onzekere toekomst. Wat gebeurt er met Kwintelooijen, met passantenhaven Rhenen, het Doornse Gat, met de Rode Haan?

De SP vindt dat recreatie in het Henschotermeer. een publieke voorziening moet blijven. We betalen er belasting voor. Het is dus niet gratis! Vind U dat ook? Teken dan de petitie: VRIJE PLENS IN HET HENS

Reactie toevoegen

U bent hier