h

Windmolens?

23 januari 2018

Windmolens?

Er waart een spook rond in De Bilt. Het windmolenspook. Iedereen heeft er een mening over, terwijl er momenteel geen enkele aanvraag ligt. Of er zelfs maar plannen voor zijn.

 

De SP is niet tegen windmolens, sterker nog wij zijn er onder voorwaarden zeker voor. Als deze gemeente in 2030 klimaatneutraal wil zijn dan moeten wij alle zeilen bij zetten. Maar laten we duidelijk zijn, de SP gaat alleen akkoord op voorwaarden.

Die voorwaarden zijn: geen financieel belang van de gemeente, de omwonenden moeten akkoord zijn en moeten kunnen meeprofiteren.

Dit is natuurlijk een open deur intrappen, maar ik zie in den lande te veel projecten gestart worden door een handige jongen, die met een glad praatje bij de gemeente een prachtige locatie krijgt en als hij echt zijn best doet, ook nog een subsidie. Daarom is het voor ons ook belangrijk dat omwonenden akkoord ermee gaan en op de een of andere manier een belang in die windmolen hebben.

Reactie toevoegen

U bent hier