h

Hondenbelasting

19 januari 2018

Hondenbelasting

De SP is geen voorstander van de hondenbelasting. Deze belasting komt uit de 19e eeuw (dat was de tijd van de hondenkar) en heeft de laatste jaren alleen nog nut voor de gemeente als melkkoe. Soortgelijke belastingen zijn allang afgeschaft bv. de vroegere fietsbelasting door middel van het plaatje. Voor wie zich daarin wil gaan verdiepen: http://www.fietsbelasting.nl/

Voordat de gemeente deze verouderde belasting gaat afschaffen wil de SP een gedegen en onderbouwde oplossing zien van het college hoe deze verminderde inkomsten op te vangen dan wel er een nieuwe bron van inkomsten tegenover te zetten. 

Acceptabele manieren zouden kunnen zijn: Verhoogde OZB, hogere boetes op het achterlaten van hondenpoep in de openbare ruimte of niet-aangelijnde honden. Uiteraard betekent het laatste ook dat de gemeente meer aan handhaving zal moeten gaan doen. Mocht er een andere oplossing komen dan zal de SP die graag bekijken.  

Reactie toevoegen

U bent hier