h

SP en GroenLinks SP willen JA/JA sticker.

26 november 2017

SP en GroenLinks SP willen JA/JA sticker.

De gemeenteraadsfracties van SP en GroenLinks willen dat ook de gemeente De Bilt overgaat tot de invoering van een JA/JA sticker waarmee bewoners kenbaar kunnen maken dat ze ongeadresseerd reclamedrukwerk willen ontvangen.

Diverse gemeenten hadden hier al eerder toe besloten, maar wachtten met de feitelijke invoering op de uitslag van een juridische procedure die door de reclamebranche was aangespannen tegen de gemeente Amsterdam. Afgelopen week deed de rechter uitspraak en werd de gemeente in het gelijk gesteld waarmee de weg vrij is voor alle gemeenten om een JA/JA sticker in te voeren.

Op dit moment ontvangen de bewoners die geen NEE/NEE of NEE/JA sticker op de brievenbus hebben geplakt, wekelijks een grote hoeveelheid papier die vaak ongelezen bij het oud papier terecht komt. Invoering van de JA/JA sticker leidt niet alleen tot een enorme besparing aan papier (in Amsterdam alleen al geschat op 1,8 miljoen kilo per jaar!), maar ook tot een grote besparing aan inkt voor het drukwerk en aan brandstof voor de verspreiding en de afvalverwerking. Bovendien zal dit naar verwachting ook leiden tot meer advertentie-inkomsten voor de lokale media en naar de fracties hopen, tot een vergroting van het aantal redactionele pagina’s.

De fracties van SP en GroenLinks vragen de gemeenteraad van december om een uitspraak en gaan ervan uit dat de JA/JA sticker spoedig in het nieuwe jaar kan worden ingevoerd.

Reacties

Ik begrijp de argumenten, maar zou het niet leuker zijn om de reclamebranche te verplichten om in ieder in plastic verpakt pakket reclame een NEE/JA -sticker en een NEE/NEE-sticker toe te laten voegen?
Als die sticker makkelijker verkrijgbaar is, zouden immers meer mensen zo'n ding op de brievenbus plakken.

Ik heb al jaren met volle tevredenheid zo'n NEE/JA -sticker op de brievenbus. Ik krijg 's woensdags 3 plaatselijke krantjes en verder niets. Die werkt dus uitstekend!!!
Ik ben tevreden met de huidige situatie en zit niet op een JA/JA-sticker te wachten, ik wil al die reclamezooi niet !!!

Reactie toevoegen

U bent hier