h

Verkiezingen 15 maart bij Miltenburg

19 maart 2017

Verkiezingen 15 maart bij Miltenburg

In het gezellige café Miltenburg hebben leden van onze afdeling zich woensdagavond 15 Maart verzameld om onder het genot van een drankje en heerlijke bitterballen de uitslagen te volgen op een groot scherm. 

De avond begon rustig, maar enige uren later was het café gevuld met leden en aanhang van diverse andere fracties.  Gelukkig kan dat in onze gemeente vreedzaam en met een glimlach naast elkaar.  Later hebben enige kernleden en bestuursleden zich verplaatst naar de achterzaal, waar een kleiner scherm hangt en waar Menno en Mischa zich hebben gebogen over een laptop, waar de uitslagen van onze gemeente en in heel Utrecht zichtbaar werden.

het is jammer dat we over de hele linie een zetel hebben moeten inleveren. Maar gezien de plek die de SP landelijk in de peilingen had enige maanden geleden (10 zetels), geeft het wel weer moed, dat er uiteindelijk 14 zetels uitkwamen.

Landelijk heeft het socialisme aan populariteit ingeboet, zoals de enorme krimp van de PvdA wel laat zien.  Er rust dus een mooie taak op onze schouders, de komende jaren, om inwonenden van onze gemeente er van te overtuigen dat het socialisme bestaansrecht heeft en oplossingen biedt waar andere partijen zich niet op richten. Daarbij denken we aan onze speerpunten: de zorg, huren, duurzaamheid en voorzieningen voor hen die om verschillende redenen niet volledig kunnen participeren in onze samenleving.

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier