h

SP de Bilt vertegenwoordigd op 26 november in Den Haag

29 november 2016

SP de Bilt vertegenwoordigd op 26 november in Den Haag

Foto: SP

Op zaterdag 26 november was De Bilt vertegenwoordigd onder de ruim 3000 mensen op het Spui in den Haag voor de landelijke aftrap Nationaal ZorgFonds.

 

Binnen de gemeente De Bilt is er afgelopen maanden veel aandacht besteed aan het Nationaal ZorgFonds. Op diverse marktdagen op Dorpsstraat en Planetenbaan was een kraam ingericht die in het teken stond van de zorgverzekeringen. Op 28 oktober vond er in café Miltenburg een informatieavond plaats, gepresenteerd door Lieke Smits van het landelijke studiecentrum van de SP. Deskundigen vanuit de zorg, burgers en politici discussieerden over de stand van zaken binnen de zorg en over het Nationaal ZorgFonds.

Mischa van der Heijden, campagneleider van het Nationaal ZorgFonds binnen gemeente De Bilt: "Al meer dan 200.000 mensen steunen deze actie actief en we groeien nog steeds. Het huidige zorgsysteem biedt geen uitkomst. De premies stijgen, het eigen risico is een boete op ziek zijn en velen zien af van de noodzakelijke medicijnen en specialistische hulp. De zorgverzekeraars hebben veel geld op de plank liggen dat niet wordt geïnvesteerd. Zorgverleners zijn veel tijd kwijt met bureaucratische rompslomp voordat ze hun eigenlijke werk kunnen gaan doen. 

Over sommige onderdelen van het plan zal nog door vele betrokkenen gepraat moeten worden, maar het belangrijkste is dat mensen die zorg nodig hebben, er te allen tijde aanspraak op kunnen maken. Het Nationaal ZorgFonds is een goed en haalbaar idee, door het laten verdwijnen van de dure en tijdrovende bureaucratie, reclames en overstappen van de ene naar de andere zorgverzekeraar en er is geen eigen bijdrage meer nodig.

Niet alleen de SP maar diverse andere politieke partijen zien de voordelen van een nationaal georganiseerde zorgverzekering en zo waren er tijdens de landelijke aftrap in Den Haag eveneens vertegenwoordigers van Partij van de Dieren, 50-plus, VVD, CDA, D66 en PvdA aanwezig om deze actie te steunen!

Steun het Nationaal ZorgFonds en doe mee, samen gaan we voor goede en betaalbare zorg in Nederland!”

Frans de Ruiter

Reactie toevoegen

U bent hier