h

UPDATE: Protest en vragen over plan omleiding autoverkeer via Oude Brandenburgerweg.

20 september 2016

UPDATE: Protest en vragen over plan omleiding autoverkeer via Oude Brandenburgerweg.

Een tijdelijke omleidingsroute voor autoverkeer, in verband met de in aanbouw zijnde rotonde op de Leyenseweg, was het plan van de projectmanager. De bedoeling was om vanaf de Oude Brandenburgerweg auto’s om te leiden via de Kuifeendlaan en Reigerlaan naar de parkeerplaats bij de Hoogvliet en Action.

Voor Sportcity langs zou het voetpad aldaar geopend worden voor autoverkeer. De fietsenrekken zouden daar dan plaats maken voor voetgangers en fietsers.  De eerste paar dagen van de omleiding zou men verkeersregelaars inschakelen op gevaarlijke punten. De bewoners hebben een spandoek op de parkeerplaats geplaatst.

Menno Boer: "Dit gaat wel heel erg snel. Bewonerscommissies zijn niet van te voren op de hoogte gesteld. Er is geen waarschuwing geplaatst in de krant of op de website van de gemeente".

Deze omeleiding zou zeker 7 weken lang zo blijven. Het plan riep echter direct protest op bij de omwonenden. Vanwege de enorme verkeersoverlast die dat zou veroorzaken op smalle paden en wegen, zoals de Oude Brandenburgerweg, die niet berekend zijn op zoveel verkeer!

Heeft men wel goed gekeken naar alternatieven? Beseft men dat er bijna 4000 auto’s per dag die route gaan nemen?  Wie heeft dit plan bedacht?  Heeft men enig benul van hoe onveilig dit gaat worden?" Deze vragen stelden Menno Boer en Alexandra Leijenhorst namens de bewoners en de SP aande wethouder.


Update:

Vertegenwoordigers van bewonerscommissies Oude Brandenburgerweg en Park Brandenburg hebben door de hun inspanningen en die van de SP op 20 september (Prinsjesdag!) van wethouder van Hulst gehoord dat hun tegenvoorstel deels is overgenomen! Een geweldig resultaat! Het spandoek op de parkeerplaats is daarom door de bewoners weggehaald.

Het plan wordt nu als volgt: Doorsteek langs Sportcity blijft afgesloten voor autoverkeer, evenals het fietspad aan de Reigerlaan.  Het autoverkeer blijft omgeleid worden via de 2e Brandenburgerweg en Leijensweg met stoplichten en een enkele rijstrook. De bushaltes nabij de stoplichten op de 2e Brandenburgerweg zullen tijdelijk vervallen omdat deze teveel de doorstroming belemmeren. Naar verwachting gaat dit 7 weken duren.

Reacties

De doorsteek aan de Reigerlaan is gewoon opengesteld. Er staat een bord bij dat de doorsteek bedoeld is voor vrijwilligers van de brandweer, maar daar hebben vrij veel mensen lak aan. Er rijden dagelijks meerdere (vracht)auto's (incl. gemeentevoertuigen en vrachtauto's van BIGA) met hoge snelheid door de doorsteek aan de Reigerlaan. Een straat die hiervoor niet ontworpen is, niet geschikt is en dus, precies zoals verwacht, zorgt voor onveilige situaties. De gemeente is hiermee bekend, maar het heeft tot nu toe nog niet tot actie vanuit de gemeente geleid.

Reactie toevoegen

U bent hier