h

Veel aandacht voor TTIP en CETA op nationale actiedag 28 mei

29 mei 2016

Veel aandacht voor TTIP en CETA op nationale actiedag 28 mei

Foto: Tom Wanders

Op 28 mei kwamen in het hele land mensen op de been om actie te voeren tegen de omstreden vrijhandelsverdragen TTIP en CETA. In De Bilt stonden SP en GroenLinks op de Hessenweg achter een kraam met informatie voor het winkelend publiek.

Het drukste was het tussen 11 uur en half twee; blijkbaar worden bij goed weer dan de meeste boodschappen gedaan! Wat opviel was dat vrij veel mensen, jongeren én ouderen, al vrij vaak wisten waar het met de handelsverdragen naar toe dreigt te gaan. Men kon ook een handtekening zetten om een referendum mogelijk te maken. Hoewel een enkeling een beetje referendum-moe is geworden werd er over het algemeen grif getekend. Ook onder de winkeliers was er veel bijval, zo bleek uit een rondgang met de informatie en handtekeningbriefjes. Men beseft terdege dat ook het Midden- en Kleinbedrijf getroffen gaat worden als de handelsverdragen doorgang vinden.

Foto: Tom Wanders
Anne-Marie Mineur, Europarlementariër uit De Bilt, was ook van de partij: “In Brussel besteed ik veel tijd aan de bestrijding van TTIP en Ceta. Ik vind het dus heel prettig dat er ook in De Bilt zoveel aandacht voor is. Nadat ik vandaag in Eindhoven had opgetreden, kon ik ook in De Bilt mijn bijdrage leveren. Over de CETA worden over een maand misschien al belangrijke beslissingen genomen in Brussel, waarvoor internationale actie dringend nodig wordt!”

De voorspelde regen bleef gelukkig uit en zo werd voor de actievoerders het nuttige en het aangename verenigd. De ontmoeting tussen de twee politieke partijen werd door iedereen als heel positief ervaren!

Reactie toevoegen

U bent hier