h

Nutteloze motie Goois Natuur Reservaat krijgt geen steun van de SP.

29 mei 2016

Nutteloze motie Goois Natuur Reservaat krijgt geen steun van de SP.

De SP heeft op 26 mei geen steun geven aan de Motie die ons College met een nutteloze opdracht op pad stuurt. De motie die geschreven was door CDA, BeterDeBilt en VVD riep ons college op om aan te dringen op het stilleggen van de bomenkap,
zicht verder te informeren en te zorgen dat de bewoners van Hollandsche Rading zeggenschap krijgen in het besluit van Goois Natuur Reservaat (GNR). Stuk voor stuk maatregelen de de SP al eiste van het GNR.

Maar ruim voor de raadsvergadering was er reeds door het GNR toegezegd dat deze punten stuk voor stuk zullen worden uitgevoerd, en heeft ondertussen de bomenkap stil gelegd. Daar is de SP natuurlijk blij mee, maar deze motie was voor de SP-fractie te laat. De motie is pas geschreven door die partijen toen het besluit door het GNR al was genomen. Dat noemen wij mosterd na de maaltijd, en geeft ook wel aan hoe slecht geïnformeerd sommige partijen in deze gemeente zijn.

Uiteindelijk was de reden voor de partijen, geconfronteerd met hun oinwetendheid, om deze motie te beschouwen als een steun aan hun partijgenoten in Noord-Holland. Dat zegt dan wel weer iets over de kwaliteiten van hun vertegenwoordigers als die niet in staat zijn om hun taken zonder steun van deze gemeente te vervullen. Immers de vertegenwoordigers van Noord-Holland hebben al die tijd zitten slapen toen het GNR deze plannen presenteerde.

Reactie toevoegen

U bent hier