h

SP onderzoekt toegankelijkheid busvervoer!

20 maart 2016

SP onderzoekt toegankelijkheid busvervoer!

Foto: Mischa van der Heijden / Bushalte Melkweg Bilthoven, die dringend moet worden aangepast

SP De Bilt doet vanaf deze week onderzoek naar de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Dit onderzoek betreft alle buslijnen van deze gemeente en richt zich op de toegankelijkheid, kwaliteit en kwantiteit (hoe vaak) van de buslijnen. Op de bushaltes is een sticker met een QR-code te vinden die de gebruiker naar een speciale pagina op de SP-website verwijst.

Foto: Menno / Voorbeeld van de geplakte sticker

Jacqueline van Haperen: “Het is toch raar dat in deze moderne tijd met zijn hoogwaardig OV de bussen nog steeds niet voldoende zijn ingericht voor mensen met een hulpmiddel. Mensen met een beperking worden geacht volwaardig mee te doen in de samenleving. Dat kan natuurlijk alleen als de samenleving hun ook die kans geeft. Daar ontbreekt het helaas nog wel eens aan. Haltes die eigenlijk onbruikbaar zijn voor mensen met rollators of rolstoelen. Er zijn ook geleidestroken voor slechtzienden die eindigen in het gras.

Er zit in elke bus een plek voor hulpmiddelen zoals een rollator, rolstoel of kinderwagen. Mensen vragen zich af waar ze hun rollator, rolstoel of zelfs hun geleidehond moeten laten als er al iemand gebruik maakt van die plek.

Als ik als blinde door alle drukte genoodzaakt ben om de achterdeur te nemen om uit te stappen, ziet de buschauffeur alleen de riem, maar niet mijn geleidehond. Soms gaan de deuren al dicht, en staat de hond nog binnen. Dit zijn maar een paar voorbeelden.”

Daarom vragen wij alle busreizigers om hun ervaringen, klachten en/of opmerkingen aan ons door te geven. De SP is bereikbaar via genoemde QR-code. Mailen kan natuurlijk ook via: meldlijndebilt@sp.nl of gewoon per telefoon via 06-82086624.

Reacties

Melk weg beide kanten bushokjes .ook Jan zo zijn er nog paar locaties.

openbaar vervoer is niet meer gericht op de consument (de passagiers), maar alleen om geld binnen te halen.
dat zegt al erg veel. Buschauffeurs rijden in stres, waardoor de passagier de slachtoffer van wordt. "Not to mention" de prijzen voor een riet of een buskaartje. Het is ( in een betrekkelijke korte tijd) enorm gestegen. En wie neemt de bus? de bevolking of oudere mensen met een lage inkomsten.

Ik denk dat ik de belangrijke punten genoemd heb. Als het waar is dat de busmaaschappij de stickers heeft weg gehaald dat lijkt mij iets voor een anti-democratisch land en Regering.

Ik vind dat oudere mensen met rollators moeilijk in de bus kunnen komen, weet U hier soms een oplossing voor.

Reactie toevoegen

U bent hier