h

SP-motie van afkeuring tegen wethouder van Hulst is helaas verworpen.

18 februari 2016

SP-motie van afkeuring tegen wethouder van Hulst is helaas verworpen.

Donderdag 18 februari heeft de SP een motie van afkeuring ingediend tijdens de raadsvergadering. De motie was gericht tegen het gedrag van wethouder van Hulst in de afgelopen commissie- en raadsvergadering. Daar ontkende zij nadrukkelijk tot twee keer toe de ongevalscijfers die de SP aandroeg over de zogenaamde “Herbie-rotonde”. Ongevalscijfers die ons door ambtenaren reeds voor de commissie van 14 januari gegeven waren.

“Helaas heeft het college elke kans aangegrepen om zoveel mogelijk rook en stof op te werpen en had bijtijds een, volgens ons, zeer zwak excuus geregeld. Die bestond eruit dat er een “omissie” was in het landelijk systeem, en dat zij daarom zelf op onderzoek zijn uitgegaan. Feit was voor de SP dat de cijfers al bekend waren in het gemeentehuis en dat de wethouder tot 2x toe heeft ontkend cijfers te hebben. Dat is een verwijtbare fout, maar de wethouder heeft geen moment erkend dat er fouten gemaakt zijn. Dat betekent dus dat de oproepen van de andere partijen om hier lering uit te trekken aan dovemansoren zijn gericht.” aldus Menno Boer.

Uiteindelijk heeft alleen de SP voor de motie gestemd en is daarmee de motie verworpen. Helaas is hierdoor de verkeersveiligheid, zeker wat betreft deze rotonde, voor onze inwoners eerder verslechterd dan verbeterd.

Reacties

Moeten er eerst nog meer slachtoffers komen voor dat ze er wat aan gaan doen.

Reactie toevoegen

U bent hier