h

OV-onderzoek

21 februari 2016

OV-onderzoek

Foto: Menno Boer

SP De Bilt doet onderzoek naar de
toegankelijkheid van alle buslijnen in
onze gemeente.
Wij vragen u allen om uw bevindingen,
klachten of opmerkingen aan ons door
te geven

Reacties

Lijn 72 van station bilthoven richting nieuwegein centrum, mag absoluut niet verdwijnen.
Ook niet nadat de tramlijn vanaf de uithof gaat rijden.
Dit omdat mijn dochter nu zelfstandig met lijn 72 naar speciaal voorgezet onderwijs school STIPVSO in Utrecht reist.
Juist omdat er vast lijnen zijn zou juist voor mensen met een beperking stimulerend moeten zijn om zo zelfstandig te kunnen leven en dus ook reizen.
Binnen de gemeente zou lijn 78 denk ik niet alleen binnen bilthoven, maar ook richting de bilt kunnen rijden. zeker nu de spoorweg overgang richting de leijen is afgesloten.
Maar sowieso zou het handig zijn als lijn 78 grotere route zou bestrijken dan nu het geval is.
Is voor de chauffeurs denk ik ook een leukere rit dan.
mvg.
mevr. H. Cijs Zentjens Bilthoven

Met het tegenwoordige (toenemend) hevige regenbuienweer is het totaal geen genoegen om op een bus te moeten wachten en dan doorweekt richting bestemming (Utrecht, Uithof, Zeist, ...) te reizen. Mijn wens zou zijn om álle (opstap)haltes van deugdelijke schuilmogelijkheden te voorzien! Op een NS-halte kan men zich wel enigszins beschermen.

Bus 78 laat passagiers buiten staan; moet eerst 7 minuten wachten, voordat de bus vertrekt. Ik dacht buschauffeur wacht zijn pauze af, maar tot mijn verbazing rijdt de buschauffeur 1 minuut voor vertrektijd van de bushalte weg; zonder de deur voor mij open te doen. Waardoor ik genoodzaakt ben om te gaan lopen; hierdoor 7 minuten voor niets gewacht en 30 minuten later thuis. Niet bepaald klantvriendelijk.
Ook is het mij een doorn in het oog, dat je als buspassagier je moet gaan verdedigen als je wat moeilijker loopt om op een plaats voor minder validen te mogen gaan zitten. Continue zitten op de plaatsen voor minder validen mensen die zeer goed ter been zijn.
Ook zelfs toen ik met krukken liep; moest ik staan in de bus. Elke dag neem ik een bus eerder, omdat ik niet in een bus kan zitten; omdat mensen weigeren op te staan voor een minder valide iemand. En als ze dat al doen dan heb je erg vaak een grote mond te incasseren.

Ik vind het niet fijn om in het donker als vrouw alleen de fietstunnel te moeten gebruiken om bij bushalte 't tunneltje De Bilt naar de overkant van de weg te gaan. (Bijvoorbeeld als je uit richting Utrecht komt en naar de Bilt wilt gaan)
Ik begrijp best dat het oversteken van de weg onmogelijk is gemaakt ivm veiligheid etc. Maar via de fietstunnel naar de overzijde is ook geen fijne optie. Misschien een loopbrug?

Reactie toevoegen

U bent hier