h

Vastgoedexploitant dwingt bewoners website te sluiten

6 oktober 2015

Vastgoedexploitant dwingt bewoners website te sluiten

Vanaf oktober vorig jaar zijn de bewoners Planetenbaan 4-50 samen met de SP al bezig om het appartementencomplex eindelijk een beetje leefbaar te krijgen. Schimmel, tocht en daardoor nauwelijks te verwarmen. Deze problemen waren het gevolg van jarenlang niet of nauwelijks uitvoeren van achterstallig onderhoud.

Menno Boer: “Wij, de SP, hebben een groepje bewoners gevraagd na te denken over een website, zodat zij hun medebewoners simpel op de hoogte kunnen houden van problemen, oplossingen of andere relevante zaken. De website was opgezet door hen, maar is momenteel opeens verdwenen. Raar natuurlijk, dus zijn wij op onderzoek gegaan naar de reden van het down gaan van http://www.planetenbaan.org .”

Na veel gevraag blijkt er een simpele reden voor te zijn. De verhuurder (Slokker) heeft de bewoners onder zware juridische druk gezet om de website te verwijderen. Voor de duidelijkheid: dit is een verhuurder die sinds 1985 (!) niet of nauwelijks structureel onderhoud heeft gepleegd aan zijn woningen, Een verhuurder die nooit bereikbaar was voor zijn huurders, klachten volledig negeerde en uiteindelijkpas na ruim 3 maanden reageerde op een aangetekende klachtenbrief van de gezamenlijke bewoners. En hij reageerde alleen maar omdat de gemeenteraad (aangespoord door de SP en de PvdA) zich er mee ging bemoeien.

 

Menno Boer: “Dit is een klassiek geval van brute intimidatie van een paar huurders door een miljoenenbedrijf. Dit is een typische streek van een huisjesmelker. Maar het heeft ze niet geholpen want de verhuurder is ondertussen eindelijk begonnen met het herstellen van een klein stukje van het achterstallig onderhoud.”

Reactie toevoegen

U bent hier