h

Afdeling SP-de Bilt ook vertegenwoordigd in klimaat-rechtszaak tegen de staat.

12 april 2015

Afdeling SP-de Bilt ook vertegenwoordigd in klimaat-rechtszaak tegen de staat.

Dinsdag 14 april klagen minstens 10 advocaten de Nederlandse staat aan voor het niet nakomen van internationale klimaatverdragen. De rechtszaak dient in de rechtbank te Den Haag. Directeur Marjan Minnesma van stichting Urgenda roept sympathisanten op hierbij aanwezig te zijn.

Gert van Nek (SP-lid uit De Bilt): “Ik ben een van de eisers die de staat dagvaarden; Nederland ondertekent een verdrag maar houdt zich daar niet aan. Dit is volstrekt onverantwoord, om niet te zeggen crimineel van onze regering.”

Zie Wij willen actie: Indienen dagvaarding Klimaatzaak tegen de staat (2’04”)
Heb je meer tijd: Marjan Minnesma - Urgenda - WegMetMVO 02 (24’36”)

 

Mochten er nog mensen meewillen, neem dan even kontakt op met Gert van Nek.

Reactie toevoegen

U bent hier