h

Eerste indruk resultaten PS2015

19 maart 2015

Eerste indruk resultaten PS2015

De voorlopige uitslagen van gisteren zijn binnen. De gemeente de Bilt heeft de resultaten van de Provinciale Staten verkiezingen gepubliceerd. Helaas valt het uiteindelijke resultaat een beetje tegen. Een klein verlies procentueel wat tegen de landelijke trend in gaat.

Verder valt op dat de SP het gat met de PvdA bijna heeft dicht gekregen. Vorig jaar (gemeenteraad 2014) was het verschil nog 270 stemmen, nu nog maar 91. Bij de volgende verkiezingen moet het ons gaan lukken om groter te zijn.

Wat ook opvalt is dat onze lokale kandidaten het erg goed gedaan hebben. Blijkbaar hebben mensen in deze gemeente op bekende SP-ers gestemd. Onze kandidaten Menno Boer (2e met 358 stemmen), Anne-Marie Mineur (4e met 117 stemmen), Frits Meeuwsen (5e met 85 stemmen), Ron Keet (6e met 45 stemmen) en Willem van Rhenen (8e met 23 stemmen) kregen veel lokale stemmen deze keer. Dat doet ons deugd.

http://www2.debilt.nl/verkiezingen2015/

Reactie toevoegen

U bent hier