h

SP-Motie “Onverklaarbaar bewoonde woningen” unaniem aangenomen!

2 februari 2015

SP-Motie “Onverklaarbaar bewoonde woningen” unaniem aangenomen!

Afgelopen donderdag 29 februari werd een motie genaamd “Onverklaarbaar bewoonde woningen” van de SP, door de hele raad unaniem aangenomen. In de motie werd aan de wethouder gevraagd om zo snel mogelijk in overleg te gaan met zowel bewoners als met de eigenaar(s) en verhuurder, met het oog op de zeer noodzakelijke verbeteringen aan de woningen.

De motie werd op het moment van indienen als gesteund door PvdA, D66, Beter de Bilt en GroenLinks. Wethouder Jolanda van Hulst heeft de motie overgenomen en bleek al sinds de aankondiging van de motie door de SP al zeer actief er aan te werken. Zij gaf ook aan dat ze blij was met dit signaal van de bewoners.

Eerder, in november, heeft de SP een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners na klachten over de woningen: verrot hout, enkel glas en nog dun ook, blokverwarming die om 12 uur uitgaat. Letterlijk en figuurlijk laat de particuliere eigenaar de bewoners in de kou staan. Fractievoorzitter Menno Boer (SP) vond het nu tijd worden het dan maar hogerop te zoeken.

“De situatie bestaat al enkele jaren, we hebben er vaker wat van gezegd, maar er gebeurde niets bijzonders. We vonden het tijd worden de koppen bij elkaar te steken. We zijn het zo verschrikkelijk zat om altijd maar in de kou te zitten: het is nu tijd voor actie.”  aldus een lid van de bewonersgroep.

Door de bewonersgroep worden momenteel gesprekken gevoerd met de eigenaars, maar dat verloopt zeer moeizaam. Eén van de bewoners was donderdag als “gast van de raad” uitgenodigd. Hij heeft direct van de wethouder te horen gekregen dat zij graag binnenkort komt kijken om zelf te zien waar het aan schort.

Reactie toevoegen

U bent hier