h

Jeugdzorg en de SP-manier

16 februari 2015

Jeugdzorg en de SP-manier

Als voorbereiding op de bespreking van de startnotitie jeugdbeleid in de gemeenteraad, gaat raadslid Johan Stekelenburg in gesprek met een 16-tal leerlingen van de Werkplaats. Deze zullen ook de vergadering op 19 februari bijwonen.

"Ik hoop waardevolle input te krijgen van deze groep ervaringsdeskundigen, wij weten echt te weinig van wat er in hun wereld speelt. De notitie heeft een paar goede uitgangspunten maar zal door onder andere de financiële tekortkomingen niet een werkelijke bijdrage aan de Jeugdzorg gaan leveren. Hebben wij niet geleerd van Denemarken? Daar hebben ze ondervonden dat er eerst flink geïnvesteerd moet worden voor er iets bespaard kon worden. Deze kwetsbare inwoners moeten koste wat kost gesteund worden om sociale uitsluiting en uitval te voorkomen." aldus Stekelenburg.

Reactie toevoegen

U bent hier