h

Ingekomen e-mail.....

14 februari 2015

Ingekomen e-mail.....

Gisteren ontving de SP een e-mailtje die aardig weer geeft hoe wij denken over het huidig afvalbakkenbeleid. Omdat wij de inhoud van dit e-mailtje met toestemming van de afzender met iedereen willen delen, publiceren wij de inhoud van betreffend e-mailtje.

"Omdat ik geen ander alternatief kan bedenken wend ik mij tot u en hoop op uw attentie voor het volgende.

 Als bewoner in de wijk de Leijen in Bilthoven moet ik toch een grote frons trekken.

Ik woon in de Lindelaan, een doodlopende weg, met op de hoek een OPENBARE speeltuin.

En daar staat een prullenbak sinds kort met na heeeeel goed zoeken de sticker voor adoptie, waarbij tevens vermeldt staat dat als er geen gegadigde is de bak in maart a.s. wordt verwijderd.

GEWELDIG !!!

Deze speelplaats grenst aan een fietspad nog geen minuut fietsen van de Plus-supermakt en sluit aan op de doorgaande fietsroute van scholieren die via het fietstunneltje onder de spoorlijn door naar Utrecht, De Bilt en Groenekan loopt. En vaak is de speeltuin de plek waar de schooljeugd op DOORREIS nog even pauzeert met een tussendoortje.

Ook spelen er kinderen en vaak zijn die eerst wat snoep en blikjes/ flesjes drank gaan kopen.

In de (late) avond is er ook jeugd te vinden en lege blikjes etc. achter laten. Hoe vaak wij het afval aantreffen… maar toch… ik vraag vaak vriendelijk of men de blikjes en zakjes in de bak willen doen. Ik merk dat het positief wordt opgenomen en op een uitzondering na wordt aan het verzoek voldaan.

Nu moet ik helaas opmerken dat het idee van de beleidsmaker om een bewoner voor het legen en de reiniging van de bak op te laten draaien, zelfs zonder enige tegemoetkoming getuigt van kortzichtig beleid.

Dat er besloten is voor kostenbesparing en in beleid gegoten plan een publieke speeltuin met veelal bezoekers van (ver) buiten de wijk door een privépersoon te laten schoonhouden is op zijn zachtst uitgedrukt het domste wat je kan bedenken. Alleen al de verantwoording bij calamiteiten, op wie wordt aansprakelijkheid afgewenteld …

Anderzijds: met het weg halen van de bak gaat de
gemeentelijke instantie daarmee de verantwoording en aansprakelijkheid voor lief nemen door kleine kinderen tussen zwerfvuil een speelplek te bieden heeft u daar woorden voor? Niet gastvrij, onfatsoenlijk, asociaal en waar niet aan is gedacht gevaarlijk en onverantwoord. Immers kinderen kunnen letsel oplopen door glas, scherpe randen aan blik etc. moet men daar dan maar aan gaan wennen?

Wellicht want de gemeente met dit beleid geeft ook nog een klip klaar voorbeeld voor de jeugd, zo wordt hen hertzelfde onfatsoen aangeleerd zoals de gemeente haar gedrag middels beleid heeft ingezet naar haar
bewoners : “ach de mensen die hier wonen ruimen de rotzooi wel op !!!“. Niet bepaald opvoedkundig, zo wordt achteloosheid gemotiveerd aangeleerd.

MOOI BILTHOVEN ,  een gastvrij voorbeeld voor Nederland ??. Ik erger en schaam mij groen en geel voor het kortzichtig brein en laag IQ van deze Gemeentelijke bestuurders

Ik hoop van harte dat er geen adoptant komt, dat de
prullenbak wordt verwijderd en dat de Leijen er een vuilnisbeltspeeltuin rijker van gaat worden, waar kinderen letsel kunnen oplopen en ziektes door alle ongedierte dat uit zwerfafval voort komt. Ooit stil gestaan dat er claims kunnen komen door letselschade door wanbeheer van uw speeltuin???

Zo wordt het voor de gemeente Bilthoven pas echt dure Leijen en last!                                                                                                                                            

Uiteraard staan soms de beste stuurlui aan wal.

Ik ga geen adoptant worden, zou zomaar aansprakelijk gesteld kunnen worden door onberekenbare bestuurders die niet in staat zijn de gevolgen van eigen beleid te kunnen overdenken. Ik kan alleen proberen, omdat ik hier woon, bij deze, hooguit een alternatief plan opperen in de hoop dat er misschien toch nog een heel klein beetje intellect in Bilthoven zit:

De vuil ophaaldienst komt eenmaal in de 2 weken op nog geen 20 meter van die bak bij de speeltuin het huisvuilcontainers legen.

Met het plaatsen van een gelijksoortige (metalen) container met een vergrendeling, waarvan de ophaaldienst een sleutel heeft vraagt het 2
wekelijks legen voor deze mensen hooguit 2 minuten extra werktijd. Te duur ??? ik denk dat dit meer kosten besparing en juist beleid oplevert als dit plan wordt afgewogen tegen het schoonhouden van de speeltuin en mogelijke schadeclaims door wanbeheer waar deze gemeente naam mee gaat maken.

Mocht het huidige beleid toch worden doorgezet en tot
omgevingsvervuiling gaan leiden, dan is er nog altijd het “recht” op woongenot….

Daarom verzoek ik u toch om nogmaals e.e.a. met uw
collega’s goed door te nemen."

Soms zeggen anderen het beter dan je het zelf kan.

Reacties

Zo is dat. Heel goed verwoord!

Liep laatst op de hoogte van de begraafplaats toen mij een BOA auto achteropreed, een zwaai naar de linkerzijde van de weg maakte waarbij ze een tegenmoetkomende wielrijder bijna in de spaken reden, om te kijken of ik geen drolletje van mn hondjes liet liggen....NEE DUS. Dat kost wat! Voor hetzelfde geld kun je beter een vuilnisbakje legen, die op de hele Brandenburgerweg schitterd door afwezigheid!
En Nee, ik ga geen vuilnisbak adopteren, we hebben recht op een schone gemeente!

Reactie toevoegen

U bent hier