h

SP: Stop met de internetvergoeding voor raadsleden

10 november 2014

SP: Stop met de internetvergoeding voor raadsleden

Op donderdag 6 november, heeft de SP bij de begrotingsbehandeling opnieuw een poging gedaan om de computer- en internetvergoeding voor college- en raadsleden af te schaffen. Het bespaarde geld kon dan mooi gebruikt worden om de ergste effecten van de aankomende decentralicaties in de zorg op te vangen. De moties redden het helaas niet, alleen D66 en PvdA steunden onze moties ook.

Daarvoor had de SP via fractievoorzitter Menno Boer twee moties ingediend die dit mogelijk maakten. Bij een aanname van de moties zou er  €24.000,- per jaar bespaard kunnen worden. Boer: "Internetvergoeding voor raadsleden is natuurlijk onzin. Bijna elk huis heeft ondertussen internet, de overheid eist het voor het aanvragen van uitkeringen, subsidies of toeslagen. En de gemeente geeft raadsleden nog steeds een extra onkostenvergoeding die boven hun standaard onkostenvergoeding komt. De meeste raadsleden zien het gewoon ook als een extraatje voor zichzelf."

Wel is er afgesproken dat er door de commissie nog eens gekeken zal worden naar de raadsvergoedingen incl. de onkostenvergoedingen. De SP zal aandringen op afschaffen van deze onkostenvergoeding.

Reactie toevoegen

U bent hier