h

SP: Niet op deze manier bezuinigen op de WMO

27 november 2014

SP: Niet op deze manier bezuinigen op de WMO

Vanavond heeft de SP in de gemeenteraad tegen de transitienota WMO van de gemeente gestemd. Dat gebeurde omdat de keuzes van dit college over dit onderwerp nooit de keuzes van de SP zullen zijn.

 

Boer: “Het blind wegsnijden van alle huishoudelijke hulp 1 is niet de manier. Zeker niet omdat er nog steeds geen enkele visie van het college is, en die ook voorlopig niet zal komen. Het lijkt wat op paniekvoetbal en omdat Den Haag te laat was met de wet en met gegevens, heeft het college de bal maar hard uit het veld getrapt. De SP is en blijft voorstander van de Wijkse methode. Daar laat een SP-wethouder zien dat je wel sociaal deze enorme bezuinigingen kan door voeren. Ondanks alle juichverhalen van de diverse partijen is dit gewoon een keiharde bezuiniging.”

 

Wel heeft de SP een motie van Beter de Bilt ondersteunt om de mantelzorgers beter te ondersteunen en beter te informeren over hun rechten.

 

Boer: “Mantelzorgers zijn belangrijk. Zij moeten straks de zorg leveren die onze gemeente laat vallen. Er is nog steeds niets geregeld wat betreft respijtzorg. Dat is belangrijk omdat hiermee de mantelzorgers tijdelijk vervangen worden als zij even rust nodig hebben.”

Reactie toevoegen

U bent hier