h

SP houdt “Spreekuur Europa”

12 mei 2014

SP houdt “Spreekuur Europa”

SP-kandidaat Europarlementariër Anne-Marie zal op maandag 19 mei een open spreekuur houden voor iedereen die vragen of opmerkingen heeft over Europa. Van 20.00u tot 22.00u zit Mineur bij WVT aan de Talinglaan in Bilthoven waar zij met iedereen in gesprek gaat die daar behoefte aan heeft.

Mineur staat op de derde plaats op de kandidatenlijst voor het Europarlement. Met de huidige peilingen zou de SP drie à vier zetels kunnen halen.  Mineur maakt daarmee goede kans op een zetel. Mineur: “Brussel ligt voor heel veel mensen heel ver van huis. Toch krijgt de EU steeds meer invloed. Dat is niet waar wij als Nederlanders voor hebben gekozen, maar het is wel een feit. Met name het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) heeft last van de vele regels die Europa oplegt, en die vooral worden gemaakt voor de multinationals. Dat gaat niet alleen om aanbestedingsregels, maar ook om de vrije uitwisseling van diensten. Vrachtwagenchauffeurs en mensen in de bouw hebben daar veel van te lijden. De grote ondernemers maken zo handig gebruik van de mazen in de wet dat ze de kleine jongens eruit concurreren. Daardoor zitten er 23.000 chauffeurs thuis, en zijn er de afgelopen jaren zo’n 50.000 mensen in de bouw op straat komen staan. Het is een onvoorzien effect van de vrije markt, en daarom moeten we nu pas op de plaats maken.”

SP-lijsttrekker Dennis de Jong heeft veel gedaan voor de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs. Zo heeft hij bij voortduring aandacht gevraagd voor de vrachtwagenchauffeurs, en hij heeft ook geregeld dat een afvaardiging van hen in gesprek kon met de Europese Commissie. Ook de MKB-toets die De Jong heeft voorgesteld is van groot belang, omdat richtlijnen daarmee getoetst worden aan de belangen van het MKB.

Mineur: “De Jong laat zien dat Brussel wel degelijk dicht bij de mensen kan staan. Ik wil dat voorbeeld graag volgen, en ik begin daarmee in mijn eigen gemeente. En dat mag uiteraard over veel meer gaan dan over vrachtwagenchauffeurs en MKB. Het liefst ga ik met een hele boodschappenlijst op weg.”

 

U bent hier