h

SP-stemmers, bedankt!

21 maart 2014

SP-stemmers, bedankt!

De SP heeft dit jaar 99 stemmen meer behaald dan in de gemeenteraads-verkiezingen van 2010.  Dat is niet genoeg voor een extra zetel, en we zullen dus opnieuw met twee vertegenwoordigers in de raad zitten. De zetels zullen worden ingenomen door lijsttrekker Menno Boer en de nummer 2 op de lijst, Johan Stekelenburg. De eerste vrouw op de lijst, Charlotte Offenberg, had met 227 voorkeursstemmen recht op een zetel. Zij ziet daar om persoonlijke redenen van af.

Menno Boer: “We feliciteren de winnaars: D66 en met name Beter De Bilt. Ebbe Rost van Tonningen is er opnieuw in geslaagd om met vier zetels in de raad te komen en dat is een mooie prestatie. Wij hebben natuurlijk gehoopt dat we onze derde zetel weer zouden kunnen terugwinnen die we in 2010 verloren waren. Dat is helaas niet gelukt. Maar we hebben het vertrouwen weten te behouden van de 1.591 mensen die in 2010 op ons hebben gestemd, en zelfs nog een kleine 100 meer. Dat geeft ons moed en vertrouwen om er stevig tegenaan te gaan. De komende jaren komt er een hoop op de gemeente af, en we zullen blijven knokken om onze verkiezingsbeloften te realiseren: iedereen de zorg die hij nodig heeft, en een nieuw zwembad.”

De nieuwe raad wordt op donderdagavond 27 maart geïnstalleerd. De raadsvergadering is openbaar, en hij wordt ook live uitgezonden via internet en via Regio TV De Bilt.


 

U bent hier