h

SP presenteert gemengde lijst

5 februari 2014

SP presenteert gemengde lijst

De SP is trots op de kandidatenlijst waarmee ze de komende gemeenteraads-verkiezingen ingaat. De top 10 is een mengsel van jong en oud, man en vrouw, nieuw en ervaren. Ook de achtergronden van de kandidaten is heel divers. Openbaar vervoer, gehandicaptenzorg, onderzoek, onderwijs en huisvesting zijn de achtergronden van enkele van de kandidaten.

Lijsttrekker Menno Boer heeft vertrouwen in zijn nieuwe team: “Met deze groep mensen moeten we op zijn minst terugkomen op het niveau van 2006, toen de SP met drie mensen in de raad zat, maar ik zou niet eens verbaasd opkijken als we doorgroeien naar vier zetels. Onze inwoners weten hoe belangrijk het is om nu sociaal te stemmen. Steeds meer mensen worden buiten hun schuld werkloos, en de ondersteuning van mensen met een beperking wordt steeds verder uitgekleed. De SP zal voor hen het onderste uit de kan halen. Iedereen doet mee, is ons motto. De inwoners weten ook dat de SP de meest vasthoudende partij is voor wat betreft zwembad Brandenburg.”

Menno Boer (44, Bilthoven) weet als buschauffeur hoe belangrijk openbaar vervoer is voor ouderen, kinderen en mensen die om uiteenlopende redenen zelf geen auto kunnen rijden. De nummer twee op de lijst, Johan Stekelenburg  (39, Groenekan), heeft jaren ervaring met mensen met een verstandelijke beperking, en hij zat daar ook in de ondernemingsraad. De komst van een aantal AWBZ-taken naar de gemeente ligt hem na aan het hart. Frits Meeuwsen (62, Bilthoven) heeft jarenlang aan de universiteit Utrecht gewerkt als medisch onderzoeker, en hij heeft van dichtbij de effecten van de marktwerking meegemaakt. Charlotte Offenberg (67, De Bilt) werkte tot voor kort als lerares maatschappijleer op het VMBO. Thea Lammers-De Haan (66, Bilthoven) zet zich in voor groepswonen voor ouderen. Anne-Marie Mineur (46, De Bilt) was raadslid van 2006 tot 2012, en is nu fractievoorzitter voor de SP in de provincie Utrecht. Aleksandra Leijenhorst (46, Bilthoven) is actief voor de stichting Spierkracht. Henrike van Voorst (22, Maartensdijk) houdt zich bezig met IT, privacy en veiligheid. Frans de Ruiter (61, De Bilt) is loopbaanadviseur bij ROC Midden Nederland en hij is verder actief voor de Fietsersbond. Etiënne van Buren (48, Bilthoven) is sinds 2006 fractievoorzitter voor de SP. Hij kiest voor plaats 10 en treedt daarmee terug, maar hij zal de nieuwe fractie blijven ondersteunen en adviseren.

Informatie over de kandidaten en het verkiezings-programma staan op debilt.sp.nl/verkiezingen-2014.
 

Van links naar rechts: Johan Stekelenburg (2), Frits Meeuwsen (3), Charlotte Offenberg (4), Menno Boer (1), Frans de Ruiter (9), Henrike van Voorst (8), Etiënne van Buren (10), Thea Lammers-De Haan (5). Niet op de foto: Anne-Marie Mineur (6) en Aleksandra Leijenhorst (7).

U bent hier