h

SP: Wethouder had niet om zwembad hoeven aftreden

31 januari 2014

SP: Wethouder had niet om zwembad hoeven aftreden

De SP vindt het jammer dat wethouder Mittendorff is afgetreden vanwege het gesneuvelde voorstel om een nieuw, sober zwembad neer te zetten op de bestaande locatie. In het verleden heeft de SP geregeld met de GroenLinks / PvdA-wethouder op ramkoers gelegen, ook over de zwembadplannen die de wethouder presenteerde, maar bij dit laatste voorstel zat de wethouder weer geheel op de SP-lijn.

Fractievoorzitter Etiënne van Buren: “We zijn het in het verleden lang niet altijd eens geweest met de wethouder, en ook de plannen die hij had om het zwembad te verplaatsen naar de wijk Weltevreden leverden grote weerstand op, zowel bij ons als onder de bevolking. Maar in deze laatste motie had de wethouder eindelijk geluisterd naar de ruim 10.000 mensen die een simpel, betaalbaar zwembad willen in Brandenburg. Overigens: dat hebben we in juni 2013 ook voorgesteld. Als GroenLinks/PvdA toen vóór onze motie had gestemd, was er wél een meerderheid geweest.”

Raadslid Maaico Maarsen strijdt al ruim acht jaar voor een zwembad. “Voor mij was dat zwembad de reden om de politiek in te gaan. In 2006 hebben we óók al duizenden handtekeningen opgehaald voor het zwembad. Het eerste wat ik deed toen ik in de gemeenteraad kwam, was een initiatiefvoorstel indienen voor een nieuw zwembad. Dat wilde de wethouder toen niet overnemen. Vanwege de economische crisis hebben we onze plannen een beetje bijgesteld en pleiten we nu niet meer voor een buitenbad, maar simpelweg voor het behoud van het zwembad. Maar dat het op dezelfde plek moet komen, en dat het betaalbaar moet zijn, dat staat voor ons al jaren vast.”

Lijsttrekker Menno Boer weet wat hem te doen staat: “Het is duidelijk dat het zwembad nu meer dan ooit inzet wordt van de verkiezingen. De motie die het CDA indiende om voor de zoveelste keer een onderzoek te doen is een slappe smoes om nu nog geen ‘nee’ te hoeven zeggen. Maar VVD, D66, Bilts Belang en de SGP hebben heel duidelijk gemaakt dat ze geen geld overhebben voor een zwembad. Het is een degelijk plan, gebaseerd op een model van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB), en nauwelijks duurder dan ons huidige bad. Als je tegen dit voorstel geen ‘ja’ zegt, dan zeg je nergens ‘ja’ tegen.”

U bent hier