h

SP verzamelt handtekeningen voor postagentschap in De Bilt

21 januari 2014

SP verzamelt handtekeningen voor postagentschap in De Bilt

Op zaterdag 18 januari heeft de SP handtekeningen verzameld voor de terugkeer van een postagentschap in De Bilt. Achterelkaar werd door velen grif getekend en in korte tijd werden er zo’n 150 handtekeningen opgehaald. De SP gaat nog door met het verzamelen van handtekeningen. De handtekeningen zullen gezonden worden aan PostNL te Leeuwarden, in een envelop met een postzegel, om aan te tonen dat de kwestie leeft in het dorp.

De bezoeker van de Readshop aan de Hessenweg vindt sinds een aantal weken een gesloten deur met de tekst dat het winkelend publiek voor postzaken naar de Planetenbaan moet.  Kandidaat raadslid Frans de Ruiter: “Er is dus nu geen postkantoor waar Biltenaren gemakkelijk met de fiets of lopend heen kunnen. Ook dat je contant geld alleen maar buiten kunt pinnen voelt voor ouderen niet prettig. Jongeren zetten hun handtekening soms uit solidariteit, maar als je met ouderen praat, hoor je dat dit niet alleen een praktische kwestie is. Een enkeling zegt zelfs met tranen in de ogen boos en machteloos te zijn over de afnemende menswaardigheid in de samenleving.
“We hebben een mail gestuurd naar het postbedrijf maar kregen geen antwoord. We hebben van de week dus maar gebeld. Een vriendelijke telefoniste vertelde dat men ermee bezig is, maar of er een oplossing komt en hoe lang die op zich laat wachten is niet duidelijk geworden.”
Kandidaat-raadslid Charlotte Offenberg heeft ook geïnformeerd bij de winkeliersvereniging: “Men kon niet vertellen of het postagentschap nu in een andere winkel wordt ondergebracht. Het is merkwaardig dat er van allerlei soorten winkels meer dan één in De Bilt te vinden zijn, maar dat basisvoorzieningen als post en geldloket dreigen te verdwijnen.”
Op vragen van SP-raadslid Maaico Maarsen in de commissie Burger en Bestuur van donderdag 16 januari reageerde burgemeester Arjen Gerritsen dat ook hij het niet eens is met de privatisering van een bedrijf dat door iedereen nog als publiek wordt ervaren. Maar de gemeente kan niet afdwingen dat het postagentschap zich in een andere winkel vestigt. De SP is het niet eens met die passieve houding, maar laat zich er niet door weerhouden om dan PostNL zelf maar aan te spreken.

U bent hier