h

SP staat pal voor zwembad Brandenburg

29 januari 2014

SP staat pal voor zwembad Brandenburg

De SP blijft pleiten voor een zwembad op de bestaande locatie. Bij de laatste raadsvergadering van januari zal de SP samen met GroenLinks/PvdA en Beter De Bilt een motie indienen om nu niet langer onderzoek te doen, maar zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Het plan stemt overeen met de wensen van ruim 10.000 mensen die een petitie hebben ondertekend.

Raadslid Maaico Maarsen verdedigt een plan waar hij sinds 2006 voor heeft gestreden. “Je kunt wel eindeloos blijven uitzoeken, maar je moet een keer een knoop doorhakken. Er ligt een heel mooi plan, wat voldoet aan alle vereisten. Als we er nu nog niet uitkomen, dan moeten de inwoners van De Bilt zich bij de verkiezingen van 19 maart maar uitspreken. De SP strijdt nu al ruim tien jaar voor een zwembad, bij ons weet je wat je krijgt.”

De samenwerking met GroenLinks/PvdA is opmerkelijk: de wethouder van deze partijen heeft juist steeds gepleit voor prestigieuze nieuwbouwprojecten. Die projecten moesten gefinancierd worden door grootschalige woningbouw, wat leidde tot veel weerstand in de wijken waar deze flats gepland waren. De SP heeft zich daartegen steeds verzet.  Maarsen haalt zijn schouders op over de koerswijziging van de fractie van GroenLinks/PvdA. “Het gaat erom dat dat zwembad er komt. Politieke spelletjes, daar is niemand mee gediend. Als GroenLinks/PvdA nu zijn steun uitspreekt aan deze motie, dan maakt het plan meer kans. De kiezer moet zelf zijn conclusies maar trekken.”

U bent hier