h

SP bezoekt wijkrestaurant ‘Bij de Tijd’ in Weltevreden

26 januari 2014

SP bezoekt wijkrestaurant ‘Bij de Tijd’ in Weltevreden

De SP bezocht vrijdagavond de Tiroler thema-avond bij wijkrestaurant ‘Bij de Tijd’. De SP wilde zelf kennismaken met de openbare avonden die gehouden worden bij woon- en zorgcentrum Weltevreden in De Bilt. Acht SP-leden genoten van het driegangenmenu en de live muziek.

In het kader van de aanstaande raadsverkiezingen maken kandidaat-raadsleden kennis met allerlei kanten van de Biltse samenleving. Niet alleen worden zij getraind in het raadswerk, ze hebben ook ontmoetingen met diverse maatschappelijke organisaties.

Frits Meeuwsen staat nummer 3 op de lijst voor de SP. Meeuwsen: “Je ziet dat mensen een heel gezellige avond hebben. Er zijn veel ouderen op zo’n avond maar er zijn ook jongere mensen. Sommige mensen komen in een eigen gezelschap, anderen willen vooral nieuwe mensen ontmoeten. Voor hen is er een ‘aanschuiftafel’, waar iedereen bij mag komen zitten. Om te voorkomen dat mensen vereenzamen is dit een heel laagdrempelige manier om onder de mensen te komen. Een deel van de groep is afkomstig van het Trefpunt, een ontmoetingsplek in Grand Café De Griffel aan de Hessenweg in De Bilt. De prijzen zijn heel redelijk voor een leuke avond uit.”

De SP vindt het belangrijk om aandacht te vragen voor dit soort initiatieven om gezamenlijk te eten. Er zijn er meer, bijvoorbeeld bij WVT, De Koperwiek en Dijckstate in Maartensdijk. Eenzaamheid is één van de grootste problemen onder ouderen.

Van links naar rechts: Thea Lammers-De Haan, Frans de Ruiter, Dirk van Kekem, Frits Meeuwsen, Els Winsemius, Charlotte Offenberg, Dick Lammers.

U bent hier