h

Grote zorgen om sluiting Biltse verzorgingshuizen

22 juli 2013

Grote zorgen om sluiting Biltse verzorgingshuizen

De SP maakt zich grote zorgen over de berichten over de sluiting van drie verzorgings- en verpleeghuizen in De Bilt. Het gaat om De Bremhorst, De Koperwiek en Weltevreden, die naar verwachting in de komende drie jaar gesloten zullen worden. Oorzaak is dat mensen minder snel kunnen worden opgenomen in een verzorgings- of verpleeghuis. Omdat er ook bezuinigd wordt op de thuiszorg, vreest de SP dat er mensen tussen wal en schip gaan vallen. De SP stelt vragen.

Afdelingsvoorzitter Anne-Marie Mineur: “Het is zorgelijk omdat deze kwetsbare groep mensen van twee kanten gepakt wordt. Aan de ene kant wordt hen de mogelijkheid ontnomen om op een beschermde plek te gaan wonen als ze lichamelijk achteruit gaan. Aan de andere kant is de gemeente druk bezig om te bezuinigen op thuiszorg, die het mensen dan nog mogelijk maakt om thuis goed verzorgd te worden. Het is wachten op ongelukken. Mensen gaan vervuilen en vereenzamen.”
De SP hoopt dat de gemeente alles doet om mensen zo goed mogelijk te ondersteunen. Mineur: “het zou al helpen als de gemeente in elk geval zijn best doet om te zorgen dat de verzorgings- en verpleeghuizen beschikbaar blijven als seniorenwoning. De woningnood is hoog in onze gemeente, en het aantal ouderen neemt voorlopig ook nog niet af. Een plek waar mensen bij elkaar kunnen wonen, helpt in elk geval tegen de eenzaamheid.”

U bent hier