h

SP-Huurdersavond

6 februari 2013

SP-Huurdersavond

Aanstaande vrijdag 8 februari organiseert SP De Bilt een avond over de geplande huurverhogingen. Deze vindt plaats in Wijkcentrum WVT aan de Talinglaan 10 in Bilthoven en begint om 20.00 uur. Te gast is Tweede Kamerlid Paulus Jansen.

De regeringspartijen treffen voorbereidingen om de huren van sociale huurwoningen flink te verhogen. Dit gebeurt via de "verhuurderheffing" waardoor woningcorporaties 2 miljard extra belasting moeten betalen.

Door deze plannen zal zo'n 10% van de corporaties failliet gaan. Daarom moeten ze van de minister de huren sterk verhogen. Tegelijk zullen corporaties op grote schaal renovatie- en nieuwbouwprojecten moeten afblazen en is er geen geld meer voor onderhoud, renovatie, isolatie en nieuwbouw.

De SP is van mening dat mensen in een sociale huurwoning recht hebben op een betaalbare woning van fatsoenlijke kwaliteit en dat er een streep door de huurverhoging moet. Paulus Jansen zal hier vrijdagavond meer over vertellen en uitleggen wat de mogelijkheden zijn om er voor te zorgen dat deze huurverhogingen niet doorgaan.

Iedereen die vragen heeft of hierover wil meepraten is aanstaande vrijdag van harte welkom op de Huurdersavond.

U bent hier